Evdeki zehir kaynakları (1)

Ümit Yurtkuran

Ümit Yurtkuran

Tüm Yazıları

Herhangi bir detoks programı uygulayarak bedenimizde biriken toksinleri temizlemeye uğraşırken, “farkında olmadan kendimizi zehirlendiğimiz” toksin kaynaklarından bahsetmek istiyorum.

Günümüzde enerji maliyetinden tasarruf etmek amacı ve çeşitli güvenlik gerekçeleriyle pencereleri açılmayan, dışarıdaki havayla yeteri kadar teması olmayan kapalı devre sistemlerle havalandırılan ve ısıtılan modern ev ve ofis binalarında “kapalı mekân kirliliği” oluşmaması mümkün değildir.

Kapalı mekanlardaki hava, “sınırlanmış bir alanda yoğunlaşan çoklu toksik kaynaklarının kombine etkilerinden ve negatif iyon eksikliğinden dolayı sağlığımız için çok ciddi bir risktir.”

“Evinizdeki toksinlerin farkına varmayı öğrenin, zararsız gibi görünen nesneler havanızı kirleten tehlikeli toksinler üretiyor olabilir.” Raymond Francis & Kester Cotton (Bir Daha Asla Hastalanmayın)

İnsanların büyük bir bölümü zamanlarının belki de %90’ını kapalı mekanlarda geçirmektedir ve karşı karşıya olduğu risklerden habersizdir. Ev ve iş yerlerimizde çeşitli kaynaklardan oluşan toksinler nedeniyle meydana gelen kapalı mekan kirliliği, bizi dış mekanlardaki şehir kirliliğinden daha riskli bir kirliliğe maruz bırakarak sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebilir.

Hatta evinizdeki hava kirliliği seviyesi şehir kirliliğinden yüzlerce kat daha fazla olabilir. Kendimizi en çok güvende hissettiğimiz evlerimiz, “kapalı mekan kirliliği nedeniyle halsizlik, depresyon, anksiyete, dikkat dağınıklığı, zihinsel bulanıklık, stres, baş ağrıları, akut kronik yorgunluk gibi birçok psikolojik semptomun altında kapalı mekan kirliliğinin olma ihtimali çok yüksektir…”

Kapalı mekanlarda oluşan hava kirliliğinin pek çok nedeni ve kaynağı vardır. Özellikle evlerimizdeki hava kirliliğinin en büyük nedenlerinden birisi naylon, akrilik, polyester gibi plastik fiberden dokunmuş olan halılardır. Özellikle yeni olduklarında büyük oranda toksin yayarlar.

Çünkü dokumada kullanılan plastik ipler çok incedir ve gaz yayılmasının meydana gelebileceği geniş yüzey alanı bırakırlar. Ayrıca iplerin ve tabanın yapıştırılmasında kullanılan kimyasallar da büyük miktarda toksik gazlar yayarlar. (Devam edecek)

Cuma gününün sağlık anlayışımızın değişmesine vesile olması umuduyla…

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız