Enver Baltaş

Enver Baltaş

Mehmet Gürbüz Elbistan Belediye Başkanı

Mehmet Gürbüz'ün biyografisini Google'dan öğrenebilirsiniz. Ben biyografisiyle ilgilenmiyorum. Benim aradığım kriterler neler?

İyi bir aile terbiyesi almış, ahlaki değerleri ilke edinmiş. Sorun çözme odaklı ve devletin menfaati ve çıkarlarını her şeyin üzerinde tutması.

Diyeceksiniz ki bu kanıya nereden vardınız?

Yazının Devamı

Derin analiz

Yediğimiz domatesin tohumu “TÜRK” malı dostum. Birkaç firma kendi üretimi için İSRAİL’i seçiyor diye yüzbinlerce ton domatesin üretildiği ülkenin tüm tohumunun İSRAİL den geldiğini sanıyor hala cahil zevat.

Aynı dışarıdan 1 ton saman aldığında üretilen yüzbinlerce ton samanın dışarıdan geldiğini, makarna, bisküvi için alınan buğdayı her yıl kendi ihtiyacı kadar buğday ürettiği halde kendi ihtiyacı için aldığını sandığı gibi.

Bu tipler hiç bitmez. Tabii dünyadan da bir haberler, TÜRKİYE öyle bir enformasyon yürütüyor ki, İSRAİL’in dezenformasyonundan 10-15 kat daha fazla şu an. Bunu İSRAİL enformasyon bakanlığı söylüyor. Dökülen kolalardan, yapılan mitinglere kadar tüm dünyada dalga etkisi yarattı. İsrail hem iletişimde hem diplomaside çökmek üzere şu an. Avrupa ve ABD’de suç ilan edilmesine rağmen milyonlar katılıyor artık gösterilere.

Yazının Devamı

Büyük ülke Türkiye

Bilgi her şey. Oyun içinde oyun dönen Ortadoğu'da yeni dönem yeni ülke ve yeni bir güç doğuyor.

ABD’nin Ortadoğu karakolu İsrail üzerinden bölge dizayn edilirken hesaba katmadıkları bir güç çıktı ortaya. Hesapları Gazze'yi boşaltıp Filistin devleti hayalini dahi ortadan kaldırmaktı. Bu strateji ile Gazze halkını korkutup güneye sürmeye ve sonrasında ise Mısır'a büyük rüşvet teklif edilerek Sina Çölüne sürmeyi planladılar bu esnada Türk devlet aklı devreye girdi ve kassam tugaylarına özel destek vererek İsrail'e tarihinde görmediği kayıplar verdirdi.

Canı yanan terör devleti İsrail hedef gözetmeksizin saldırmaya başladı. Bu saldırılar İsrail'in ve ABD’nin insanlığın vicdanında mahkum edilmesi sağlanarak bu ülkelerde dünyanın bakışı netleştirdi. Gazze'nin cesur halkının ölümlere rağmen kahraman duruşu İsrail'i kuduz köpeğe çevirdi. Bu hırsla kara harekatı başlatan terör devleti 10 günde öyle kayıplar verdi ki ordusunun bir hiç olduğu ortaya çıktı. Burada bir ayrıntıyı hatırlatmak isterim X ve Starlink uyduları İsrail'in ahlaksızlıklarını ve kofti ordusunun beceriksizliğini dünyaya yayılmasında çok büyük bir rol üstlendi.

Yazının Devamı

Biz yeni başlıyoruz

Gazze tiyatro sahnesi değil Gazze intikam ateşinin harlandığı dünyaya kahramanlıkların sunulduğu merkez olacak. Sahte kahramanların burada paçavraya döndüğüne dünya şahit olacak. 40 kişi olduk haydi Kabe’ye diyen peygamberin ümmetleri olarak 313 kişi olduğunda Kureyşlilere savaş açan ve kazanan İslam ordusunun yansımasıyız.

Tüm Siyonistler toplansa da 2 milyar Müslüman ölüm sessizliğine bürünse de biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Talutla beraber yola çıkanlar da çok kalabalıktı. Sonra içmeyin o ırmaktan denildi içmeyen kaç kişiydi 313. Sonuç ne oldu? Talut’un 313 kişilik inanmış kahramanı on binlerce Calut'un ordusunu yenmedi mi? Zannetmeyin ki küffarı yenemeyiz. Biz bu yola zafer için çıktık! Şehadeti nişan kabul ettik! Savaş yeni başlıyor beyler! Yüreği olmayan geri dursun. Sözü olmayan sussun. Gün hakkın yanında durma vakti. Bu herkese nasip olmaz.

İsrail ordusuna ait ve Gazze merkezine girdik dedikleri görüntüler dolaşıyor, bununla ilgili birkaç kelime söylemek istiyorum.

Yazının Devamı

Eller umuda kalktı

Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde kırılma noktası olarak gördüğümüz belediyeye ait sahanın yer tahsisi için Meclis onayı gerekmekteydi. Gerekli müracaatı yaptık ve ilk Meclis toplantısında bu konuyla ilgili komisyon kurulması gerektiği, bu komisyonun gerekli araştırma sonucu konuyu Meclis'e getirip getirmeyeceği kararını vermesi önerilerek kabul edildi.

Komisyon bizden bilgi talep ettiğinde;

Detaylı bir sunum yaparak komisyon üyelerini bilgilendirdim ve komisyon aynı sunumu meclis toplantısında tüm üyelere yapmamı talep ederek konuyu meclise taşıma kararı aldı.

Yazının Devamı

Utansın!!!

Katiller kol gezerken her sahada Senin çığlığını duymayan utansın Suçun vatanını toprağını savunmak İte haklı sana terörist diyen utansın

Sessiz olun çoluk çocuk katlediliyor Müslüman kısık sesle usulca kınıyor Kafir gür sesle Gazze'ye ölüm diyor Susan 2 milyar Müslüman utansın

Yardım adı altında kefen gidiyor ABD iti kana doymuyor bak ne diyor Bu savaştır, siviller de ölecek elbet Bu cümleye susan insanlık utansın…

Yazının Devamı

Kınıyoruz!!!

28 cami vuruldu daha şiddetli kınıyoruz, kilise vuruldu kınama şiddetini artırıyoruz. Okul, pazaryeri, restoran vuruldu, hay Allah o kadar da kınamıştık. Kınamadan öte gidemeyen korkaklar sürüsü; insanlık öldü bir daha kınamayın, 'münasip bir yerinize kına yakın.'

Trilyonluk servete hükmeden buffalo sürüsü, gözünüzün önünde namusunuza çökülmüş. Tüm değerleriniz yok sayılmış. İslami değerler yerle bir edilmiş. Yetmemiş insanlık değerleri de bitirilmiş. Siz ise taptığınız paralarınıza zarar gelmesin diye kınamak kelimesini dahi kerhen kurmuşunuz. Kabe’nin haç ve umre paralarıyla akıllı şehirler kurup lüksün dibine vurmuşunuz.

THE LINE, Suudi Arabistan’ın megakenti NEOM’un belki de en tanınmış bölgesi. Yüksek ve dar şehir, deniz seviyesinden 500 metre yükseklikte ve 200 metre genişliğinde olacak şekilde hayata geçirilecek. Kentsel yaşamda bir devrim olarak nitelendirilen proje, arabalara veya yola ihtiyaç duymadan birbirine bağlanacak. Konut sakinlerinin hem doğaya hem de günlük ihtiyaçlarının tamamına beş dakikalık yürüme mesafesinde ulaşımı sağlanacak. Dahası, projenin hiper bağlantılı yapay zeka özellikli doğrusal gelişiminin %100 temiz enerji ile desteklenmesi öngörülüyor.

Yazının Devamı

Ümmete buğz etmek değil, cihat yakışır!

“Ey peygamber! Müminleri savaşa teşvik et! Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa inkâr edenlerden iki yüz kişiyi yener, sizden yüz kişi olursa bin kişiyi yener; çünkü onlar yaptıklarının bilincinde olmayan bir topluluktur.” (Enfal 65)

“Bilin ki Allah, ölmüş toprağa yeniden hayat verir. Şüphesiz biz, düşünesiniz diye delilleri bir bir açıklamışızdır…” (Hadîd, 57/17

İtalyan hakim, idam kararı vermeden önce Ömer Muhtar’a sorar:

Yazının Devamı

Kıtlık mı oda ne?

Ülkemde her geçen gün arazisini üretimi bırakan insanımız daha kolay para kazanmanın peşine düştü. Arazisini sattı faiz, döviz, borsa kovalamaya başladı. Bu konuyla ilgili bir köyden bahsedeyim. Eskişehir Sivrihisar Sadıkbağı Köyü bundan 20 yıl önce tam 22 bin küçükbaş hayvan 85 hane ve binlerce dönüm ekilip biçilen araziye sahipti. Köyün bugünkü durumu kalan 5 hane 2 bin civarında küçükbaş ve köy arazilerinin % 60’ı yabancılara satılmış ve ekilmemekte. Bu benim tespitim. Birde resmi ağızlardan verilen rakamlar var.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı geçen yıl 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığını açıkladı. Yabancılara en fazla Konya’dan tarım arazisi satıldı. Konya’yı, İstanbul izledi. Sıralama şöyle oldu: Konya, İstanbul, Bilecik, Manisa, Sakarya, Kırklareli, Eskişehir, Denizli, Bursa, Kocaeli. Bu verilerden yola çıkarak başımıza geleceklerden başkasını sorumlu tutabilir miyiz?

Bizi yönetenlere sesleniyorum. Acilen tarıma, köylüye, çiftçiye verilen destekleri artırarak, tarımda kullanılabilir toprakları ve üretim sahalarını genişleterek ve verimliliği artırarak yaklaşan fırtınaya olabildiğince hazırlanmak gerekiyor.

Yazının Devamı

Toprak anadır

Dünyada canlılar için yaşamsal öneme sahip olan toprak, yer kürenin kabuğunu oluşturan kaya tabakasının, iklimsel ve jeolojik olaylar sonucu sürekli aşınması ile meydana gelmektedir. Bu şekilde oluşan toprağın içinde ayrışma ve birleşme ürünleri olarak farklı büyüklükteki kum, kil, humus, tın, kireç, bitki ve canlı artıkları bulunmaktadır.

Toprak, bitkisel ve hayvansal üretim gibi tarımsal faaliyetlerin ana unsurudur. Toprak insanların beslenmesinde, iş sahibi olmasında bir huzur umut ve istikrar kaynağıdır ülkemizde de tarıma uygun alanlar ciddi tehditler altındadır. Bunların en önemlileri erozyonlar, toprak kirliliği, tuzlulaşma, yerleşim ve sanayi için yapılaşma gibi amaç dışı kullanılmasıdır.

Topraklarımız ıslah edilebilir mi?

Yazının Devamı

Beyazlayan saç siyahlaşır mı? Kırışan cilt canlanır mı?

İnsan teneffüs ettiği hava. Yediği içtiği gıda ve yaşadığı ortamla yaşam kalitesini şekillendirir

Yediğimiz bitkilerden gelen flavonoidler veya polifenoller gibi mikro besinler, güçlü antioksidanlar gibi davranır ve melanin üretimini etkileyebilir. Bazıları melanini arttırırken diğerleri onu azaltmaya yardımcı olabilir. Daha fazla antioksidan almak için koyu yapraklı yeşillikler, koyu renkli meyveler ve renkli sebzeler gibi antioksidan bakımından zengin yiyecekler tüketin.

A vitamini de melanin üretimi için oldukça önemli. Bu önemli vitamini yediğiniz yiyeceklerden, özellikle havuç, tatlı patates, ıspanak ve bezelye gibi beta karoten içeren sebzelerden alabilirsiniz.

Yazının Devamı

Kargalar dahi anladı

Son yıllarda yaptığım farklı AR-GE çalışmalarımda toprak kimyasını anlamaya ve ona göre yöntemler geliştirip toprak su ve gübre bu üçlüyü birbirine uyumlu hale getirerek, hem insanlığa hem doğaya hem de hayvanlar alemine faydalı olmayı hedefledim.

Son zamanlarda şaşırtıcı bir şekilde bilim insanları, tarımsal faaliyetlerin iklim değişikliğinin en büyük sebebi olduğuna dair kanıtlar ileri sürmeye başladı. Yapılan son araştırmalar, sera gazı emisyonunun yaklaşık %30’undan tarımsal faaliyetlerin sorumlu olduğunu gösterdi. Bu oran, elektrik ve endüstrinin sebep olduğu veya tüm uçak, tren ve otomobillerin sebep olduğu emisyondan çok daha fazla. Tarımsal faaliyetlerin sebep olduğu emisyonun büyük çoğunluğunda üç temel faktör etkilidir: ormanların tahribi, hayvan otlaklarından ve pirinç tarlalarından salınan metan gazı ve aşırı gübrelemeden kaynaklanan nitröz oksit.

Tüm bu bahsettiklerimizden de kolaylıkla anlaşılabileceği gibi dünyayı tarımdan daha fazla değiştiren ve hayatta kalmamız için daha önemli bir şey yoktur. Bu noktada şu ikilemle karşılaşırız: Dünya nüfusu birkaç milyar insan daha büyüdüğünde küresel yiyecek üretimini iki, hatta belki üç katına çıkarmamız gerekecek. Bu noktada küresel çapta bir üretim birliği sağlayıp gerçekçi çözümlere de yatırım yapmamız gerekecek. Örneğin çiftçilerin teşviki, hassas tarım uygulamalarına geçilmesi, yeni mahsul çeşitleri üretilmesi, damlama ile sulama yönteminin tercih edilmesi, kirli suların geri dönüştürülmesi, daha verimli toprak işleme yöntemlerinin kullanılması ve akıllı beslenme düzenlerine geçilmesi yapmamız gereken yatırımlardan bazılarıdır.

Yazının Devamı

Hayalle başladım sonuça ulaştım

Hayal, niyet, hedef, mücadele ve sonuç.

Hayal etmeden niyetlenemezsin niyetlenmeden başlayamazsın. Başlamadan hedef koyamazsın. Hedefin yoksa mücadelede yoktur. Mücadele etmeden sonuca ulaşamazsın.

17 yıl önce kendimde çözemediğim kepek sorunu beni bu serüvenin içine çekti.

Yazının Devamı

Gıda ve esaret

Yiyecek, canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için yemek suretiyle tüketmeleri gereken maddelerdir.

Söz konusu hayatta kalmak olunca insanın en büyük zaafı gıdadır. İnsan nefsinin dahi Yaratıcımız tarafından açlıkla terbiye edildiğini düşünürsek gıdanın en stratejik konu olduğunu daha kolay anlayabiliriz.

Tüm bunları neden gündeme taşımak istedim? Ortak kullandığımız Dünya'da insanlığı esir almak için o kadar kirli senaryolar ve oyunlar kurgulanmakta ki. Emperyalist güçler, Haşa ilahlık peşinde. Savaşla dizayn edemedikleri insanlığı açlığa mahkûm ederek itaat etmeye zorlayacaklarının sinyallerini vermeye başladılar. Bu planın hedefine de gıdanın ana kaynağı olan tohumu koydular. Yüksek verimlilik adı altında genetiği değiştirilmiş Hibrit tohum, tohumu yüksek verime ulaştırdığını iddia ettikleri gübre ve hormonu devreye soktular. Toprak organik maddesini tüketmek suretiyle toprağı çoraklaştırıp kullanılmasını istedikleri gübre ve ilaçlara bağımlı hale getirdiler. Anlayacağınız gıda üzerinden insanları hedef aldılar. Hastanelere ilaçlara mahkûm esir edilmiş bir insan topluluğu oluşturdular. Bununla yetinecekler mi peki? HAYIR!

Yazının Devamı

En sevdiğine enleri yaşat

Sadece bir şampuan değil. İnsanın cilt, saç, beden ve ruh sağlığını hedefe koyduk ve öyle bir formül yaptık ki insan bünyesini tüm sıkıntılarından kurtarmayı başardık. Elhamdülillah.

Defne şampuanı faydaları arasında neler var?

Antiseptik, antibiyotik, antinevraljik, antispazmodik, analjezik, sıkılaştırıcı, sedatif, vücudu temizleyici ve tonik bir madde olma gibi özellikleri bulunmaktadır.

Yazının Devamı

Hem iktidar! hem muktedir

Başarının sırrı sansasyonel hareketlerden değil, yapılan icraatlardan geçiyor. Doğru takım, doğru yönetim ve göz dolduran başarılı projeleri tamamlama.

Bu millet milli dürüst ve çalışkan lidere aşık. Ne istediğini biliyor.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretti. Su sorunu, yüzlerce kilometrelik yeni boru hatlarının döşenmesiyle; çöp sorunu ise dönemin en modern geri-dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi. Hava kirliliği sorunu Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaza geçiş projeleriyle son bulurken, kentin trafik ve ulaşım açmazına karşı 50'den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi; sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı.

Yazının Devamı

Keskin bıçak

Ülke ekonomisinin dengesi kaymış üreten yükün % 80’inini yüklenirken rant ekonomisi tavan yapmış olduğu gözlemliyoruz.

Tüm meslekler, kuruluşlar veya ekonomik faaliyetler ekonomiye katkıda bulunur. Tüketim, tasarruf ve yatırım ekonominin çekirdek öğelerindendir ve pazarın dengesini belirler. Ekonominin birincil, ikincil ve üçüncül olmak üzere üç sektörü mevcuttur.

Tarih boyunca toplumlar karmaşıklaştıkça ekonomi de gelişmiştir. Sümerler mal paraya dayanan büyük ölçekte bir ekonomi oluştururken, günümüzdeki anlamıyla ilk ekonomiyi Babilliler ve komşu şehir devletleri kurmuştur.

Yazının Devamı

Geçmiş geride kaldı, yenilerden yenilikler bekliyorum

Coğrafyası ile Türkiye tarımsal üretim için ideal koşullara sahip. Her bölgenin kendine özgü ürünleri var.

Ancak, Türkiye'nin tarımda önemli bir eksiği var. Tarıma ve tarımcılara gereken değer verilmiyor. Hep küçümseniyor, yok sayılıyor. Bu nedenle Türkiye hem tarım topraklarını hem de çiftçilerini kaybediyor.

Oysa nüfusu her geçen gün artıyor.

Yazının Devamı

Açık mektubumdur…

Enver Baltaş olarak bütün akrabalarıma ve sevdiklerime açık mektubumdur.

Bu konuyu yazıp yazmamayı çok düşündüm. Uzun değerlendirmelerden sonra yazmaya karar verdim. Çünkü yazmamanın da benim üzerimde bir vebalinin olduğuna inanıyorum. Yazıp sizlere ulaştırdıktan sonra bu vebal benim üzerimden kalkmış olacak diye düşünüyorum.

10 sene Güneydoğu'da gazetecilik yaptım. Bunun 2 yılı Kahramanmaraş 4 yılı Gaziantep, Diyarbakır ve 4 yılı ise Adana. 10 yıldır Ankara'da toprak ve üretim işleriyle uğraşmaktayım 15 Temmuz’da TRT savunmasında bir Türk vatandaşı olarak bulundum. Halkın bilmediği, haberinin olmadığı binlerce olaylara yakinen şahit oldum. Bunların birçoğunu kamuoyu ile paylaşamadık. Çünkü bazıları devlet sırrı niteliğindeydi ve devletimize milletimize zarar vermemek gerekiyordu. Bazılarını da her şeyi göze alarak yayınladık duyurduk. Böyle yaptığım için onlarca kez savcılık takibatına maruz kaldım ve yargılandım. Hatta HDP’nin hedefine girdim.

Yazının Devamı

Gerçekleri algıya kurban etmeyin

Gerçekleri algıya kurban etmeyin

Deprem ve soğan üzerinden devleti yıpratmaya çalışan alçaklar İyi okuyun.

6 Şubat’ta Ankara’dan yola çıktım. Kayseri Pınarbaşı Göksun arası kar tipi ve -18 derece yani yollar buz pisti buna rağmen kara yolları can Miraç çalışıyor ve yoları açık tutuyordu. Sarız Mevkiinde üç araç kaza yapmış gidiş geliş kapanmış anında kurtarma ekibi oradaydı. Tabi bu sırada zaman geçmekteydi.

Yazının Devamı

Defne=sağlıklı nefes!

Akdeniz defnesi, defnegillerden, her mevsim yeşil kalabilen, güzel kokulu ve yapraklarının kullanım alanı oldukça geniş olan bir çalı veya ağaç türü. Yemeklere lezzet kattığı gibi alternatif tıpta da birçok yararı vardır. Ayrıca Türkiye'nin tarım ihracatında önemli bir paya sahiptir

Gelelim saç cilt ve solunum yollarındaki önemine!

Sağlık bir bütün olarak ele alınması gereken konulardandır.

Yazının Devamı

Sabrın sonu selamettir!

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Düşünmek yetmez. Harekete geçmek planlama ve hayata geçirmek için mücadele etmek gerekir. Bazen bütçe olmaz bazen bütçen olur engeller fırsat vermez.

Bazen de geç kalmış olursunuz. Yani anlayacağınız işlerin sisteme oturması hiçte kolay bir iş değildir. Küçücük bir işletmeyi dahi kurabilmek için ömrümüzü bitirirken bir devleti ülkeyi sil baştan dönüştürmek hiçte kolay olmasa gerek.

21 yılık iktidarın geçmişine bakalım ne var ne yok?

Yazının Devamı

Yol medeniyettir; ulaşamadığın yer senin değildir

2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre (km) uzunluğundaki bölünmüş yol ağı ile sadece 6 ilimiz birbirine bağlıyken, 2003 yılından itibaren yapılan 22 bin 805 km yol ile toplam bölünmüş yol ağımız 28 bin 906​ km’ye ulaşmış ve 77 ilimizin birbiri ile bölünmüş yol bağlantısı sağlanmıştır.

Bölünmüş yol uzunluğunun 2023 yılında 29 bin 392 km’ye, 2024 yılında 29 bin 850 km’ye, 2025 yılında 30 bin 252 km’ye ulaşması hedeflenmektedir

​Tünel yapım çalışmaları kapsamında 2003-2021 yılları arasında 613 km uzunluğunda 386 adet tünel yapılarak yol ağımızdaki tünellerin sayısı 471’e, toplam uzunlukları 665​​ km’ye ulaştırılmıştır.

Yazının Devamı

Hocam sahneden in sahaya buyur

Bilimle uygulama ortak hareket etmeden başarı imkansız.

Kibir ve enaniyet insanın en büyük düşmanıdır. Ben şeytana mahsun bir kelimedir. Bilim insanlarımız ne zaman kaf dağlarından inerek çiftçilerimizin arasına karışıp bilgisini topluma faydalı hale getirdiği gün tarımın kurtulduğu gün ve milat olacaktır.

Değerli dostlar üniversiteler bilginin aktarıldığı ve uygulamalı öğretildiği yerlerdir. Burada öğretilen bilgiler sahaya doğru yansımadığını yaşayarak tecrübe etmekteyiz. Ülkemizde çiftçilik yapan insanımızın büyük oranı ailenin okutmayıp diğer kardeşlerinin okuması için kurban edilen kesimleridir. Hal böyle olunca ata dededen gördüğü tarım uygulamaları devam edip gelmektedir. Oysa her şeyin değiştiği gibi tarım teknolojisi ve uygulama teknikleri de değişmektedir. Bu değişime ayak uyduramayan çiftçilerimiz her geçen gün ekonomik gücünü kaybederek tek tek üretime veda etmekteler. Bu gidişat gıda enflasyonunu tetiklemeye başlamış olup raflarda iyiden iyiye hissedilir hale gelmiştir. Oysa bilen insanlarımız Dr. Doçent, profesör.

Yazının Devamı