Ekonomi nasıl düzelir?
Ülkeyi refaha kavuşturacak proje.
Ülkemiz toprak bakımından ve sulama altyapısı olarak zengin topraklara sahip.
Sorun ne peki?
Devlet kurumlarıyla çiftçiler birbirinden kopuk. Devlet kurumları evrak memuru gibi çalışıyor. Çiftçilerimiz ise ata dede usulü uygulamalarla çiftçiliğe devam etmekte.
Çözüm ne?
İlkokuldan başlayarak tarım okulları açılmalı her bölgeye araştırma enstitüleri kurularak çiftçilerle entegre edilmeli. Planlı tarım programları hazırlanmalı. Sektörel kooperatifler kurularak branşlaşma sağlanmalı. Yani soğancı soğan ekmeli, patatesçi patates gibi.
Bundan önce toprak ıslahı ile başlanmalı işe.
Toprak ıslahı nedir?
Türkiye topraklarının %80'i Gübrelerin yanlış kullanımından dolayı çoraklaşmış ph değeri 7.20 ila 8.70 aralığında işlemez hale gelmiştir. Özellikle yumrulu bitkilerin ekildiği bölgelerde (Niğde Nevşehir, Ankara Polatlı) sulamanın bilinçsiz yapıldığı (Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır) yanlış bitki ekiminin yapıldığı (Konya) toprak analizi yapılmadan seracılık yapılan (Mersin, Antalya) fındık üretiminde gerekli mineralleri uygulamayan (Ordu, Giresun, Sakarya, Samsun) üzüm, incir, zeytin geliştirmeyi NPK sanan (Manisa, İzmir, Aydın) genel olarak Türkiye’min güzel toprakları sadece küçük dokunuşlarla kendine getirilip çiftçilerimizin kârlı üretime geçirmek mümkün.
Yapılması gereken Kahramanmaraş Elbistan'daki termik santralinin kapatılıp buradaki leonarditin Mikro elementli Humik asit yapılarak sulama kanallarından Tüm ülke topraklarına verilmesi kanalın olmadığı bölgelerde çiftçimize ücretsiz dağıtılarak topraklarına uygulamaları sağlanması gerekmektedir. Bu uygulama yapılırsa ne olur?
Topraklarımızdaki yıllarca verilen gübre birikintileri çözülür bitkiler tarafından rahat alınabilir hale gelir ve toprağın ph düşerek gerçek formatına döner. Ülke geleceğimizin tarımda olduğunu düşünürsek bu söylediklerimin uygulanabilir olduğunu göreceksiniz. Saygılarımla kalın sağlıcakla.
Değerli YeniAnkara.com.tr okurları,
YeniAnkara.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da YeniAnkara.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, YeniAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
YeniAnkara.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.