Cansu Baloğlu

Cansu Baloğlu

Gazi Üniversitesinde hangi bölümler var? Gazi Üniversitesi nerede, ulaşımı kolay mı? Gazi Üniversitesi 2023 taban puanları!

Gazi Üniversitesi, 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından öğretmen yetiştirmek amacıyla kurulan bu üniversite, yıllar içinde büyüyerek geniş bir yelpazede eğitim veren bir kurum haline gelmiştir. Başlangıçta Gazi Eğitim Enstitüsü olarak faaliyet gösteren kurum, 1982 yılında üniversite statüsüne kavuşarak Gazi Üniversitesi adını almıştır. Bugün, Gazi Üniversitesi bünyesinde 21 fakülte, 4 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 52 araştırma merkezi bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi, çok çeşitli akademik programlar sunar. Mühendislikten tıbba, eğitim bilimlerinden fen-edebiyat fakültesine kadar geniş bir yelpazede lisans, yüksek lisans ve doktora programları mevcuttur. Üniversitenin eğitim kalitesi, deneyimli akademik kadrosu ve modern eğitim yöntemleri ile desteklenmektedir. Ayrıca, uluslararası değişim programları ve iş birlikleri sayesinde öğrenciler yurt dışı deneyimi kazanma fırsatına da sahiptir.

Gazi Üniversitesinde:

Yazının Devamı

Ankara'nın serinleten adresleri!

Ankara'da şehrin sıkıcı havasından arınmak ve hafta sonunda bir değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar Başkent'in çeşitli ilçelerinde yer alan yeşil alanlara akın ediyor. Hem serinleten hem de rahatlatan bu alanlar Ankaralılar için farklı bir ortam sunuyor.

Ankara'nın Ayaş ilçesindeki Horla Şelalesi, doğanın kucağında stresli şehir hayatından kaçmak isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Çanıllı Şelalesi olarak da bilinen bu doğa harikası, yoğun çalışma koşulları nedeniyle şehirden uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Yazının Devamı

Ankara milletvekillerinden 15 Temmuz mesajları!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bundan tamı tamına 8 yıl önce ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hain darbe girişimi Türk halkının sokağa dökülmesiyle zaferle sonuçlandı.

Ankara milletvekilleri de 15 Temmuz'u unutmayarak sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yayımladı.

AK Parti milletvekili Osman Gökçek, sosyal medya hesabından 15 Temmuz ile ilgili, ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde destansı bir mücadele veren ve vatanımızı korumak için canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yazının Devamı

CHP'li Zeynel Emre: Darbe Komisyonu raporu halktan niçin kaçırıldı?

ÖZEL HABER. CANSU BALOĞLU

CHP İstanbul Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Zeynel Emre, başta iktidar olmak üzere kamu görevi üstlenen herkesin halka doğruları anlatma sorumluluğu taşıdığını vurgulayarak, darbe öncesi, darbe günü ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin hâlâ yanıt bekleyen sorular olduğunu söyledi

Sosyal medya hesabı Youtube üzerinden 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ilişkin 11 dakikalık bir video paylaşan Zeynel Emre, darbe girişimi sonrası kurulan komisyonun bizzat iktidar partisi temsilcileri tarafından işlevsiz bırakılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Darbe girişimine ilişkin en net bilgiye sahip yetkililerden neredeyse hiçbirinin söz konusu komisyona gelerek bilgilendirme yapmadığı kaydedilen paylaşımında, CHP’li Emre’nin öne çıkan değerlendirmeleri şöyle:

Yazının Devamı

15 Temmuz'u gazeteler hangi başlıklarla andı?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) düzenlediği darbe girişimin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, o gün yaşanan olaylar ve hayatını kaybeden şehitler unutulmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü her yıl gazete maşetlerinde yerini aldı. Peki hangi gazete 15 Temmuz'u nasıl gördü? İşte detaylar...

Sabah Gazetesi 15 Temmuz'a manşetinde şu başlıklarla yer verdi:

Yazının Devamı

Ankara'nın en kalabalık ilçelerini keşfedin!

Türkiye'nin başkenti Ankara, hızla büyüyen nüfusu ve gelişen altyapısıyla dikkat çeken bir şehir. Bu büyüme, özellikle bazı semtlerde yoğun nüfus artışına ve bu semtlerin Ankara'nın en kalabalık bölgeleri haline gelmesine neden oldu. İşte Ankara'nın en kalabalık ilçeleri ve bu bölgelerdeki önemli değişimler...

Çankaya, Ankara'nın en kalabalık ve en merkezi semtlerinden biri. Hem yerleşim hem de iş merkezleriyle dolu olan Çankaya, bakanlıklar, büyükelçilikler ve birçok önemli kurumun bulunduğu bir bölge olarak öne çıkıyor. Tunalı Hilmi Caddesi, Atakule ve Kuğulu Park gibi popüler mekanlar da bu semtte yer alıyor. Nüfusun yoğun olması, trafikte ve sosyal alanlarda kalabalıkların sıkça görülmesine neden oluyor.

Yazının Devamı

Hüseyin Can Güner'in vaatleri neydi? İlk 100 günde ne yaptı?

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüksek oy ile Çankaya Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Can Güner, belediye başkan adaylığı sürecinde ilçe için gerekli olduğunu düşündüğü birçok projeden bahsetmişti.

Güner, başkan olduktan sonraki süreçte ilk 100 günü geride bıraktı. Belediye Başkanı Güner'in bu süreçte hangi faaliyetleri gerçekleştirdiği özellikle Çankaya'da yaşayan vatandaşlar tarafından merak edildi.

Yazının Devamı

Yeni doğan bebeklerin uyuması için neler yapılır? Yeni doğan bebekler nasıl daha hızlı uyur?

Yeni doğan bebeklerin rahat bir şekilde uyuması için kaliteli bir uyku ortamı sağlamak çok önemlidir. Bebeklerin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için vereceğimiz ipuçları ile bebeğiniz hızlıca uykuya dalacak. İşte bebeklerinizin hızlı uykuya dalması için yapabileceğiniz birkaç öneri...

Sırtüstü Uyutma: Bebekleri her zaman sırtüstü yatırarak uyutun. Bu, Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltmaya yardımcı olur.

Bebek Beşiği veya Yatağı: Bebekler için güvenli bir uyku ortamı sağlamak için, sert yatak ve sıkı bir şekilde örtülen bebek beşiği veya yatağı kullanın.

Yazının Devamı

Çamlıdere'de etkinlikler son hızda devam ediyor!

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, X hesabı üzerinden bölgede yapılacak olan etkinlikleri duyurdu.

Ceylan, bu yıl 'Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivali' kapsamında, Çamlıdere Yaylası Gölpark yanında geleneksel 'Sinsin Gecesi'nin de yapılacağını açıkladı. Bu gecede sevilen sanatçılar, Galip Poyraz Çelikel ve Ömer Çakmak da sahne alacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivalimiz” kapsamında daha önce duyurulduğu üzere Çamlıdere Yaylası Gölpark yanında geleneksel “Sinsin Gecesi” yapılacaktır. Her yıldan farklı olarak bu yıl sinsin gecemizde Galip Poyraz ÇELİKEL ve Ömer ÇAKMAK… pic.twitter.com/A9Ys3UFW9m

Yazının Devamı

Tarihte bugün neler oldu? Türkiye'den ve Ankara'dan önemli gelişmeler...

Her gün tüm dünyada ve Türkiye'de birçok kayda değer olay yaşanıyor. Tarihten bugüne aktarılan bu olaylar, geçmişle bağ kurup bugünü anlamlandırmada önemli bir rol oynuyor. İşte tarihte bugün yaşanan önemli olaylar:

1793 - Fransız Devrimi önderlerinden Jean-Paul Marat, muhalifi Charlotte Corday tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Marat'ın ölümü, devrimin simgelerinden biri haline geldi.

1878 - Osmanlı Devleti ile Rusya, Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere ve Fransa arasında "Berlin Anlaşması" imzalandı. Bu anlaşma, Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'daki toprak kayıplarını resmileştirdi.

Yazının Devamı

Nihat Kaşıkçı darbeleri sıralayıp o tarihe dikkati çekti!

HABER: CANSU BALOĞLU

Nihat Kaşıkçı, köşesinde son 120 senede yaşanan darbeleri tek tek sıralayıp, iki gün sonra 8'inci yılını geride bırakacağımız 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine bir kez daha dikkati çekti.

"Bu ülke ve millet, son 120 senede çok sayıda darbe ve darbe girişimi yaşadı." sözleriyle yazısına başlayan Kaşıkçı, yaşanan darbeleri şu şekilde sıraladı: "31 Mart (13 Nisan) 1909: Darbeyle Sultan Abdülhamid Han tahttan indirildi. 27 Mayıs 1960: Darbeyle Başbakan Adnan Menderes alaşağı edildi, daha sonra idam edildi. 12 Mart 1971: Verilen muhtırayla, Başbakan Süleyman Demirel istifa ettirildi. 12 Eylül 1980: Darbeyle Başbakan Süleyman Demirel alaşağı edildi. 28 Şubat 1997: Postmodern darbeyle Başbakan Necmettin Erbakan istifa ettirildi. 27 Nisan 2007: Cumhurbaşkanı seçimine müdahale amaçlı ‘internet muhtırası’ verildi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhtırayı sahiplerine iade etti."

Yazının Devamı

Boğulma vakaları nasıl azalacak?

Boğulma vakaları, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte, Türkiye'de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Boğulmalar, yüzme becerilerinin yetersizliği, güvenlik önlemlerinin eksikliği ve dikkatsizlik gibi nedenlerle meydana geliyor.

Ankara’da çocuklar süs havuzunda serinliyor | Boğulma ve kaza riski kapıda!

Yazının Devamı

Aşure Günü'nün tarihine yolculuk!

Aşure Günü'nde gerçekleştiği düşünülen pek çok önemli olay bulunuyor. Bunların en bilineni, Nuh Tufanı'na dayanıyor. Rivayete göre, Nuh Peygamber ve beraberindekiler tufandan kurtulup karaya çıktıklarında, geminin ambarında bulunan tüm malzemeleri bir araya getirip büyük bir kazanda pişirmişler.

Bu karışım, Aşure adını almış ve zamanla geleneksel bir tatlı haline gelmiş. Tufandan kurtulanlar bu tatlıyı hep birlikte yiyerek durumlarına şükretmişler.

Yazının Devamı

Ankara'nın adı duyulmamış endemik bitkileri!

Ankara'nın endemik bitkileri, bölgedeki ekosistemler için de hayati öneme sahip. Bu bitkilerin korunması ve doğal yaşam alanlarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, Ankara'nın ekolojik dengesinin korunmasında kritik bir rol oynuyor.

Ankara, 2 bin 340 farklı bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bu bitkilerin 391'i ise sadece Ankara'ya özgü, yani endemik olarak kabul ediliyor. Ankara'ya özgü endemik bitkilerin birçoğu Pursaklar'da yer alan Endemik Vadi'de vatandaşlara tanıtılıyor.

Bu endemik bitkilerden en çok bilinenleri ise şunlar:

Yazının Devamı

Ankara, Srebnenista Katliamını unutmadı!

Srebrenista Katliamı 11 Temmuz 1995'te binlerce Boşnak vatandaşın öldürülmesiyle tarihte bir utanç kaynağı olarak yer aldı. Her yıl 11 Temmuz'da katliamda yaşamını yitiren vatandaşlar ilk günkü acıyla anılıyor.

Ankara belediyeleri de bu acı günü unutmadı. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan gönderilerde yaşamını yitiren binlerce vatandaş anıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyada bu acı güne ilişkin, ''Srebrenitsa Soykırımının 29. yıl dönümünde hayatını kaybeden binlerce masumu rahmetle anıyoruz. Bu acı insanlık tarihinin kara bir lekesi olarak hafızalardan asla çıkmayacaktır. Unutmayacağız.'' dedi.

Yazının Devamı

Tarihin kara lekesi: Srebrenitsa Katliamı'nda neler yaşandı?

Bosna Savaşı sırasında, 8 binden fazla Boşnak sivil, Sırp askerler tarafından katledildi. Katliam üzerinden 29 yıl geçti ama olayın acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.

Katliam 11 Temmuz 1995'te başladı ve bu süreçte 8 bin 372 Boşnak sivil Ratko Mladiç emrindeki Sırp askerler tarafından acımasızca öldürüldü. Bu katliam, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirildi. Aradan geçen çeyrek asra rağmen, halen binlerce kurbanının kayıp olduğu bu büyük soykırım, sadece Bosna Hersek'in değil, tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi.

Yazının Devamı

Ak Parti kurmayları emekli ve asgari ücret zammını görüşecek

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretin ve emekli maaşlarının erimesi toplumsal tepkiye neden oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asgari ücretin enflasyon oranında artırılması çağrısına sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verince AK Parti yönetimi acil toplanma kararı aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli maaşlarına düzenleme yapmak için toplantı yapacaklarını söyledi.

Yazının Devamı

Ankara'nın kaybolmaya yüz tutmuş endemik türleri!

Anadolu'nun kalbi Başkent Ankara, siyasetin merkezi olma özelliğinin dışında, endemik canlıları ve bitkileriyle de tanınıyor. Geçmişte, ciddi anlamda ekonomiye katkı sağlayan bu canlıların birçoğunun nesli tükeniyor.

Başkent'in Pursaklar ilçesinde yer alan Endemik Vadi'de de Ankara'ya özgü endemik bitkiler ve canlılar kuşaktan kuşağa aktarılmak üzere ziyaretçileriyle buluşuyor. Ankara'ya özgü olarak bilinen canlı türleri ise şunlar:

Ankara'ya özgü olarak bilinen Tiftik Keçisi diğer adıyla Ankara Keçisi, nesli yok olmaya yüz tutmuş canlı türlerinden bir tanesi. Ankara Keçisi, Başkent'te en çok Ayaş, Beypazarı, Güdül ve Nallıhan'da yetiştiriliyor. Ancak, bu canlı türü 1970 ve 80'lerdeki üretim oranından daha az bir üretime sahip olduğu için korunmaları amacıyla yetiştiricilerine teşvik ediliyor.

Yazının Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ''CHP'nin 31 Mart'taki başarısı Sosyalist Enternasyonalin gündemidir''

Bugün TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, Türkiye'nin bütün renklerini kucaklayan, milli takımı kutlayarak konuşmasına başladı.

Toplumu bölüp nefret üretenlerin Avrupa'da güçlenerek faşizmi hortlatmaya çalıştığını belirten Özel, bu durumun çözümünün sol politikalarda olduğunu vurguladı. "Yoksulların karnını doyurmak ve eşitlikçi politikalar üretmek bizim işimiz." dedi.

Yazının Devamı

Tatil ürünleri de zamlardan nasibini aldı: Vatandaşlar kara kara düşünüyor!

Okulların kapanmasıyla başlayan dinlenme sürecinde, binlerce vatandaş yılın yorgunluğunu atmak için tatil arayışına başladı. Ekonomik koşulların özellikle dar gelirli vatandaşları zorladığı bugünlerde, uygun fiyatlı tatil beldeleri ve otelleri araştırılmaya başlandı.

Tatil fiyatlarının bir hayli cep yakıcı olması hali hazırda vatandaşları telaşlandırırken, bir de tatile hazırlık süreci bütçeleri sarsan diğer bir etmen oldu. Tatile çıkmadan önce gerekli ihtiyaçları almak bile, lüks hale geldi.

Yazının Devamı

Cevizlidere'de zincirleme trafik kazası!

Ankara'nın en kabalık ilçelerinden biri olan Çankaya'da, Cevizlidere semtinde 5-6 aracın karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi. Kaza Cevizlidere'de yer alan bir köprü altında gerçekleşti.

Özel bir işletmeye ait hafriyat kamyonu, Cevizdere köprü altında trafikte seyrederken, dorse kapağı açılınca olanlar oldu. Kamyon kasasında yüklü olan hafriyat, yaklaşık bir kilometre boyunca yola ve köprü altına saçıldı. Kamyondan dökülen içi kum ve taş dolu hafriyat seyir halindeki araçların zincirleme kaza yapmasına neden oldu.

Yazının Devamı

Sinan Ateş'in ailesi Özel ve Dervişoğlu ile görüştü!

Ankara'da suikaste uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Saniye Ateş, davanın adi bir dava olarak gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş ile İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki makamında bir araya geldi.

Sinan Ateş'in davasında 5. celse gerçekleşti ve tutuklu yargılanan 22 sanıktan 10'u tahliye edildi. Duruşma, savcılık mütalaası için 19 Temmuz'a ertelendi.

Yazının Devamı

HPV aşısı kadınlar için neden önemli?

HPV (Human Papilloma Virüsü), cinsel yolla bulaşan en yaygın virüslerden biri ve kadınlarda rahim ağzı kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine neden oluyor. HPV aşısı, bu virüsten korunmanın en etkili yollarından ve kadın sağlığı açısından büyük bir öneme sahip.

HPV, cilt ve mukoza zarlarında enfeksiyona neden olan bir virüs grubu. HPV'nin 100'den fazla türü var ve bunların yaklaşık 14 tanesi yüksek riskli olup kansere yol açıyor. En yaygın HPV ile ilişkili kanser türü rahim ağzı kanseri. Ayrıca vajina, vulva, anüs ve baş-boyun kanserleri de HPV ile ilişkili.

Yazının Devamı

Doğal ve etkili yöntemlerle saçlar nasıl eski parlaklığına kavuşur? İşte detaylar...

Saçlar, yanlış şampuan kullanımı, aşırı ısıya ve kimyasal ürünlere maruz kalma sonucu çok hızlı yıpranıyorlar. Saçlarınızın parlaklığını korumak veya artırmak için doğru bakım rutinini takip etmek önemlidir. İşte saçlarınızın doğal parlaklığını artırmak için uygulayabileceğiniz ipuçları nelerdir? İşte detaylar...

Doğru Şampuan Seçimi: Saç tipinize uygun şampuan seçmek saç derinizi ve tellerinizin doğal yağ dengesini korur, böylece parlaklık sağlar.

Saç Kremi veya Doğal Yağlar: Nemlendirici özellikte bir saç kremi veya doğal yağlar (argan yağı, hindistancevizi yağı gibi) kullanarak saçlarınıza parlaklık kazandırabilirsiniz.

Yazının Devamı