SOSYAL MEDYA’DAN TÜM DÜNYA’YA -2
Doğru, güzel ve faydalı sözleri hatırlatmada ve tekrar etmekte yarar vardır. Ecdadımızın bu husustaki sözü şöyledir: “Et-tekraru ahsen, velev kane yüz seksen!” Doğru, güzel ve faydalı sözleri hatırlatmak iyidir, isterse yüz seksen kez olsa da iyidir.
İşte, bu doğrultuda sosyal medyada geçmiş yıllarda paylaştığım fikirlerimden örnekler aşağıda mevcuttur. Yazının altındaki tarihe bakarak, o fikri ne zaman paylaştığımı anlayabilirsiniz.
7- YAZMAK ÇILGINCA BİR ŞEY Mİ?
Sait Faik, "Yazmasaydım çıldıracaktım" demiş, ben de "yazarlık biraz da çılgınlık" demeye başladım. Herkes oyunda oynaştayken, yazmak, akıllıca bir iş midir? Esasında çılgınca bir şey!
Bir de yazarken bazılarını çıldırtmış da olabiliriz. Bu da ayrı bir şey.
Velhasıl, yazmak ya da yazmamak ile çılgınlık arasında bir garip bağ var.
Tabi bu yazdıklarım latife cinsinden. Biz Allah rızası için yazıyoruz.
Bunları neden mi yazdım? www.haber46.com'daki ilk yazım 15 Nisan 2009 Çarşamba günü yayınlanmış. Beş yılda neler neler yazmışım. Listesini "kopyala yapıştır" yaptım. Aşağıdaki uzun liste çıktı. Maşallah subhanallah.
26.06.2014
8- Küresel iki güç ABD ve Rusya tüm Dünya'nın gözü önünde tiyatro oynuyor ve gözyaşından ve enkazdan müteşekkil bir Orta Doğu'da kendi çıkarlarını pekiştirme peşine düşüyor.
Gün gelir küresel güçlerin küre'si gider, seli kalır. Bu adamların sonu yakındır.
"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."
01.11.2015
9- DARBECİLER BEDİÜZZAMAN'I KABRİNDE DAHİ RAHAT BIRAKMADILAR.
Yarın 23 Mart 2014.
Bediüzzaman Said Nursi Üstadımızın ölümünün 54. yılı.
Kabir, ebedi istirahatgah olarak kabul edilir. Vefat edenler için, "ebedi istirahatgahına defnedildi" tabiri kullanılır. Herkes bilir ki, o kişi artık defnedildiği yerde ameli ile baş başadır. O yerin dokunulmazlığı vardır. Anadolu'nun bazı yerlerinde gömülü olup, sonradan yanından yolun geçtiği mezarlara rastlamak mümkündür. Genelde tek bir mezar olarak bulundukları halde, sırf ölüye hürmet babından, kabre dokunulmaz, yolun istikameti değiştirilir. Mezara dokunma, büyük bir saygısızlık olarak kabul edildiğinden kimse böyle bir lekeyi üstüne almak istemez. Ancak, tarihimizde bunun bilinen bir istisnası vardır. Ömrünü, iman hizmetine adayıp, dünya nimetlerinden feragat eden Bediüzzaman, vefat ettikten sonra kabrinde de rahat bırakılmamıştır. Üstadımızın cesedi mezarından (yani defnedildiği ilk yer olan Şanlıurfa'da Halilürrahman Dergahından) alınarak başka bir yere götürülmüştür. Bu yerin neresi olduğu hâlâ bilinmemektedir.
Geçen hafta Şanlıurfa ziyaretinde Üstadımızın defnedildiği bu ilk mekanı da ziyaret ettik.
Bu vesile ile Üstadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun.
22.03.2014
10- 18 Mart 1915 - 18 Mart 2017
Çanakkale Zaferi'mizin 102. yılı.
Milletimize kutlu olsun.
Allah (cc) tüm şehitlerimize rahmet ve mağfiret eylesin.
Babamın Amcası Şehid Mehmed Sandal (İstanbul Hukuk Mektebi mezunu iken Galiçya Cephesinde Yedek Subay Olarak Savaşmış ve 1916 yılında şehadete ermiştir. Mezarı bugünkü Romanya Sınırları içerisindeki Dobruca'dadır. Allah rahmet eylesin. Şefaatine nail eylesin)
18.03.2017
11- Dereköy Tarafından Kahramanmaraş Yolu.
(Bir seyahatten dönerken, Kozludere Köyünden Kahramannmaraş’a giderken bu resmi çekmişim. O resimde Kahramanmaraş’ın nüfusu 413.000 olarak yazmaktadır. Şimdi Kahramanmaraş’ımızın merkez nüfusu 600.000 civarında bir nüfusa sahip. Bu nüfus ilçeleriyle birlikte 1000000 civarında. Maşallah)
01.09.2011
12- 2014 yılındaki yerel seçimlerde "kasa, nisa ve masaya düşkün olmayanların işbaşına geldiği" bir seçim yılı dilerim.
30.11.2013