14 Mart: Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e ve Başbakanlığa taşıyan tarihi gün! Her şey o tarihte başladı!

14 Mart, Türkiye siyasetinin şekillendiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyerinde kritik bir dönüm noktası olmuş bir tarih. Bu tarihte yaşanan önemli gelişmeler, Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun yönünü değiştirirken Türkiye’nin siyasi tarihinde deönemli yapı taşlarını oluşturdu.

14 Mart: Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e ve Başbakanlığa taşıyan tarihi gün! Her şey o tarihte başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılında AK Parti’yi kurarak Türk siyasetinde önemli bir adım atmıştı. Ancak, 2002 seçimlerinde partisi tek başına iktidar olmasına rağmen, siyasi yasakları nedeniyle Meclis’e giremiyordu. Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılmasının ardından siyasi yasağı kaldırılan Erdoğan, Siirt vekillerinin istifa etmesiyle ara seçim ihtiyacı olan Siirt’te 9 Mart 2003'te gerçekleştirilen seçimde Siirt milletvekili olarak meclise girdi.

14 MART 2003'TE BAŞBAKANLIK GÖREVİNE GELDİ

O 14 Mart’ın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra 14 Mart 2008’te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderdi. Yaklaşık 4 buçuk ay sonra tamamlanan süreç sonrası 6 kabul oyuna karşı 5 ret oyuyla Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verildiğini ancak laiklik karşıtı eylemlere odak olmaktan 10'a 1 oyla hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

14 Mart, Erdoğan’ın ve AK Parti iktidarının siyaset hayatında bu iki önemli gelişmeyle dikkat çeken bir tarih anlamı taşıyor.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız