14 Mart: Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e ve Başbakanlığa taşıyan tarihi gün! Her şey o tarihte başladı!
14 Mart, Türkiye siyasetinin şekillendiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyerinde kritik bir dönüm noktası olmuş bir tarih. Bu tarihte yaşanan önemli gelişmeler, Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun yönünü değiştirirken Türkiye’nin siyasi tarihinde deönemli yapı taşlarını oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılında AK Parti’yi kurarak Türk siyasetinde önemli bir adım atmıştı. Ancak, 2002 seçimlerinde partisi tek başına iktidar olmasına rağmen, siyasi yasakları nedeniyle Meclis’e giremiyordu. Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılmasının ardından siyasi yasağı kaldırılan Erdoğan, Siirt vekillerinin istifa etmesiyle ara seçim ihtiyacı olan Siirt’te 9 Mart 2003'te gerçekleştirilen seçimde Siirt milletvekili olarak meclise girdi.
14 MART 2003'TE BAŞBAKANLIK GÖREVİNE GELDİ
O 14 Mart’ın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra 14 Mart 2008’te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderdi. Yaklaşık 4 buçuk ay sonra tamamlanan süreç sonrası 6 kabul oyuna karşı 5 ret oyuyla Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verildiğini ancak laiklik karşıtı eylemlere odak olmaktan 10'a 1 oyla hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verildiğini açıklamıştı.
14 Mart, Erdoğan’ın ve AK Parti iktidarının siyaset hayatında bu iki önemli gelişmeyle dikkat çeken bir tarih anlamı taşıyor.
Değerli YeniAnkara.com.tr okurları,
YeniAnkara.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da YeniAnkara.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, YeniAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
YeniAnkara.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.