MHP Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul'dan "Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulması" önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla partisinin düzenlediği "Farkındalık İçin Buluşuyoruz" programında engelli bireylere yönelik politika ve önerilerini paylaştı. Yurdakul, engelli politikalarının mali düzenlemeler ve tasarruf tedbirlerinden ayrı tutulması gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul'dan "Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulması" önerisi

Program, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayesinde, parti genel merkezinde düzenlendi. Etkinlik, İşitme Engelliler Korosu’nun İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Ardından "MHP'nin engelliler hakkındaki hassasiyetleri ve faaliyetleri" konulu bir video gösterimi yapıldı.

ENGELLİLER İÇİN YENİ POLİTİKA ÖNERİLERİ!

Yurdakul, MHP'nin engelli bireyler için geliştirdiği politika ve projeler hakkında bilgi vererek, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ve sosyal hayata tam katılımını sağlamak amacıyla birçok yenilikçi öneride bulundu.

Engelli bireylerin karşılaştığı sorunları tek merkezden yönetmek ve çözüm üretmek için bir "Engelliler Koordinasyon Merkezi" kurulması gerektiğini belirten Yurdakul, engelli maaşlarının artırılmasının yanı sıra, engellilerin vefat eden ebeveynlerinin emekli maaşlarının yüzde 100 oranında engelli fertlerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Yurdakul, engelli bireylerin kamudan aldıkları maaş ve desteklerin aile gelirlerine göre değil, yalnızca kendilerine ait gelir durumuna göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran araç-gereç ve tedavi desteği için devlet desteği ve vergi istisnaları sağlanmasının önemine değindi.

Engelli bireylerin iş gücüne katılımının artırılması için kamuda ve özel sektördeki engelli istihdamı kontenjanlarının etkin bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirten Yurdakul, ayrıca engelli bireyler için düşük faizli, kamu kaynaklı finansman modelleriyle motorlu taşıt temini konusunda da yeni düzenlemeler yapılmasını önerdi.

Yurdakul, engelli bireylerin aileleri tarafından kurulan vakıflara vergi muafiyeti sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak için bedensel ve zihinsel engellilik yaratan hastalıkların önlenmesi adına ücretsiz ve kapsamlı koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yurdakul, "Engelli İstihdam Şurası" düzenlenmesi gerektiğini belirterek, engelli bireyler için evden çalışabilecekleri iş fırsatlarının yaratılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, engellilere yönelik bakım aylıkları ve maaşlarının, engellilik derecelerine göre kademelendirilerek belirlenmesi gerektiğini ve yatağa bağımlı bireylerin sağlık raporlarını hastaneye gitmeden alabilmelerinin sağlanmasını önerdi.