Bütün Emeklilere Ücretsiz Olacak!
Emeklilere çok güzel bir haber verildi. Bütün emekliler bunu sevinçle karşıladı. Yapılan açıklama emekliler için büyük mutluluk oluşturdu. Vatandaşların bu kadar sıkıntılı ortamın olduğu anda böyle bir güzel haber çok büyük mutluluk oluşturdu. Emeklilerin zor ve sıkıntılı geçirdiği bu zamanda yaşanan bu güzel gelişme emeklileri çok mutlu etti. Detaylar haberimizin devamındadır.
Bütün emeklilere müjde! Ücretsiz olacak! SGK şartları açıkladı. Milyonlarca emekliyi sevindiren bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha kolay ve uygun fiyatlı yararlanmaları için yeni bir uygulama başlattı. SGK, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerinin kaplıca tedavilerinin GSS üzerinden karşılanacağını duyurdu. Böylece, emekliler 81 ildeki tüm kaplıca tesislerinden faydalanabilecekler. Kaplıca tedavisinden ücretsiz yararlanmak için emeklilerin sağlık kurumlarında en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekim tarafından sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor.
Kaplıca tedavisi, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Ayrıca kaplıca tedavisi, stresi azaltma, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan dolaşımını düzenleme gibi faydalar da sağlıyor. Emeklilerin sağlık hizmetinin ücretsiz uygulanacağı bu uygulamadan yararlanmak isteyenlerin en yakın sağlık kurumuna başvurmaları yeterli oluyor. SGK'nın resmi internet sitesinde kaplıca tesisleri listesi ve detaylı bilgiler yer alıyor. SGK'nın resmi internet sitesinde kaplıca tesisleri listesi ve detaylı bilgiler yer alıyor.
TEDAVİ YAPILACAK HASTALIKLAR NELERDİR?
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları Mide ve bağırsak hastalıkları Cilt hastalıkları Solunum sistemi hastalıkları Nörolojik ve travmatik hastalıklar Spor sakatlıkları Romatizmal hastalıklar 30 SEANS SINIRI VAR 30 seans sınırı olmayan tanılar genellikle fizik tedavinin sürekli olarak devam etmesi gereken ve ağır olarak nitelendirilebilecek hastalıklar. Örneğin parkinson, myokard enfartüsü, kronik pulmoner yetmezlik gibi hastalıklarda SGK'nın karşıladığı fizik tedavi sayısı 30'un üzerinde olabiliyor. Sigortalıların konuyla ilgili sağlık raporunu aldıktan sonra 15 gün içerisinde tedaviye başlamaları gerekiyor. Bu sürenin geçirilmesi halinde yeniden rapor alınması gerekmektedir. Tedaviye başlanıldıktan sonra ara verilmesi ve bu aranın 5 işgününden fazla olması halinde SGK masrafların karşılanması için yeniden rapor düzenlenmesini şart koşuyor.
YARARLANMAK İÇİN ARANAN KOŞULLAR
Sağlık kurulu raporu olmalı. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 işgünü içinde, kaplıca tesisine müracaat edilmeli. Bu süre aşılırsa 6 ay içinde sevk belgesi gerekiyor. Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yer esas alınıyor. Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanıyor. SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapıyor. Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı'nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor. Bunun dışındakiler ödeme kapsamına alınmıyor. SGK'nın masraflarını ödeyeceği kaplıca tesislerinin listesine, 'kaplica.sgk.gov.tr' adresinden ulaşılabilir.