Bakan Işıkhan'dan istihdam açıklaması: 45 bin kadını işe yerleştirdik!

Ülkenin nüfusunun yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İş Pozitif Projesine ilişkin, "9 Şubat’tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik. İnşallah bu rakam, her geçen gün katlanarak artacak." dedi.

Bakan Işıkhan'dan istihdam açıklaması: 45 bin kadını işe yerleştirdik!

Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Tanıtım Programı ve İstihdam Fuarı"na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geleceğin güçlü Türkiye'sine giden yolun kadın-erkek, genç yaşlı demeden el birliğiyle katma değer üretmekten geçtiğini söyledi.

Işıkhan, ülkenin nüfusunun yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğunu, kadınların gücü olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın mümkün olmadığını, bu nedenle kadın istihdamının öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.

İş Pozitif Projesi’ni başlattıklarını anımsatan Işıkhan, “Projemizi doğudan batıya, güneyden kuzeye her il ve bölgemizde anlatmak üzere yola çıktık. Projemizi başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik. İnşallah bu rakam, her geçen gün katlanarak artacak." dedi.

Son 21 yılda İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirilen 13 milyonu aşkın vatandaşın 4 milyondan fazlasının kadınlardan oluştuğunu kaydeden Işıkhan, yine son 21 yılda İŞKUR'un "Aktif İşgücü Programları"ndan yararlanan yaklaşık 5 milyon kişiden 2,5 milyonunun kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Nitelikli iş gücünü artırma noktasında eğitimin önemli olduğunu belirten Işıkhan, geçen yıl 27 binin üzerinde kadını kurs ve programlardan yararlandırdıklarını dile getirdi.

Işıkhan, İŞKUR'un iş ve meslek danışmanlığı hizmetinden geçen yıl yaklaşık 877 bin kadının faydalandığını ifade etti.

KAYIT DIŞI ÇALIŞAN SORUNU!

Kayıt dışı çalışmanın, çalışma hayatının en büyük problemlerinden biri olduğunu belirten Işıkhan, kayıt dışı çalışmanın özellikle kadınların sosyal güvenliğini, geleceğini, emeğini tehdit ettiğini, bu projeyle bu tür problemlerin de önüne geçileceğini söyledi.