TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan özelleştirme tepkisi: Ülkeye hayır getirmedi!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, özelleştirmelerin Türkiye'ye bugüne kadar hiçbir fayda sağlamadığını belirterek, “Özelleşen yerlerin dörtte üçü kapanmış durumda. Biz özelleştirin desek, özelleştirmezler. Elimizdeki devlet fabrikaları olmasaydı, şekeri şu anda 20 misli daha pahalı alacaktık” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan özelleştirme tepkisi: Ülkeye hayır getirmedi!

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Ergün Atalay’ın başkanlığında Nallıhan Çayırhan'daki bir konukevinde toplandı. Konfederasyona bağlı sendika başkanlarının katıldığı toplantıda, çalışma hayatındaki güncel sorunlar ve talepler ele alındı. Özellikle Nallıhan Çayırhan’daki kömür sahaları ve termik santralinin özelleştirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Atalay, toplantının açılışında Bolu Kartalkaya'daki Grand Otel'de çıkan yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. İş kazaları ve iş cinayetlerinin son bulmadığını vurgulayan Atalay, “İstediğiniz kadar yasa çıkarın, bazı insanların gözünü kar hırsı bürümüş. Daha fazla para kazanmanın, daha ucuz iş gücü çalıştırmanın peşindeler” ifadelerini kullandı.

"ÖZELLEŞEN YERLERİN BÜYÜK BİR KISMI KAPANMIŞ DURUMDA"

Atalay, maden ve enerji sahalarının özelleştirilmesinin yanlış bir karar olduğunu belirterek, özelleştirmelerin ülkeye hayır getirmediğini söyledi. Atalay, “Özelleştirmeler bugüne kadar ülkemize fayda sağlamadı. Özelleşen yerlerin büyük bir kısmı kapanmış durumda. Biz özelleştirin desek, onlar bunu yapmazlar” dedi.

Özelleştirilen fabrikaların çoğunun kapanması ve artan maliyetler konusuna dikkat çeken Atalay, “Elimizdeki devlet fabrikaları kalmasaydı, şekeri şu anda biz 20 misli daha pahalı yiyecektik” diye konuştu.

"İŞÇİLERİN VE EMEKLİLERİN TALEPLERİ GÖZ ARDI EDİLDİ"

Atalay, kamu işçileri ve taşeronların beklentilerinin karşılanmadığını, emeklilerin de sıkıntılı bir durumda olduğunu vurguladı. Asgari ücretin yeterli olmadığını ve vergiyle ilgili herhangi bir olumlu düzenleme yapılmadığını belirten Atalay, “7 aydır Türkiye'nin farklı bölgelerinde 17 miting, eylem, seminer ve bölge toplantıları yaptık ama bugüne kadar bir olumlu yanıt almadık. Bu sürdürülebilir bir durum değil” dedi.

MADEN İŞÇİLERİ: “ÖZELLEŞTİRMENİN HAKLI BİR NEDENİ YOK”

Toplantıda söz alan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise maden sahalarının ve termik santralin özelleştirilmesinin sadece işçileri değil, bölge halkını da doğrudan ilgilendirdiğini belirtti. Akçul, “Bu maden sahası sadece işçilerin değil, bölgedeki herkesin can damarı. Özelleştirmenin haklı bir nedeni yok. Kamuya hiçbir yükü olmayan, kar eden bir işletme. Kamu yararını hiçe sayan bu özelleştirme ertelenmemeli, tamamen iptal edilmelidir” dedi.

Akçul, özelleştirme kararına karşı başlattıkları eylemler hakkında da bilgi verdi. “20 Kasım'da işçiler kendilerini madene kapattı. Yetkili herkese sesimizi duyurduk. Bu madenin satılması, sadece işçilerin değil, tüm bölge halkının zararına olacaktır” diyerek özelleştirmenin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız