TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Üzümcü: Gıdaya erişim sorun olmaktan çıkarılmalı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, gıdaya erişimin devletin birincil görevlerinden biri olması gerektiğini vurgulayarak özellikle çocukların gelişim çağında dengeli beslenmesinin önemine dikkat çekti. Üzümcü, devlet okullarında çocuklara en az bir öğün dengeli ve sağlıklı yemek verilmesi gerektiğini belirtti.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Üzümcü: Gıdaya erişim sorun olmaktan çıkarılmalı

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, devletin en temel sorumluluklarından birisinin ‘gıdaya ulaşmanın bir stres kaynağı olmaktan çıkarılması’ olduğunu belirterek, yurttaşların sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçilere ise destek verilmesinin önemine dikkat çekti.

Hazineden tarıma ayrılan yüzde 1’lik bütçenin artırılması gerektiğini ifade eden Üzümcü, “İnsanın temel ve ertelenemez ihtiyacı gıdadır. Bugün, ülkemizde açlıkla yüz yüze kalan gizli açlık çeken hatta geceleri yatağına aç giren insanlar var. Bu durum özellikle çocuklarımızda büyük bir sıkıntıdır. Yeterince ve dengeli beslenemeyen çocuklar, fiziksel ve mental olarak da yeterince gelişemiyor.” dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Üzümcü: Gıda enflasyonu ileride sağlık sorunlarını da tetikleyecekGıda Mühendisleri Odası Başkanı Üzümcü: Gıda enflasyonu ileride sağlık sorunlarını da tetikleyecek

“ALINAMAYAN BESİN DEĞERİNİN GERİ DÖNÜŞÜ OLMUYOR”

Çocukların belli bir yaş grubunda sağlıklı beslenmesinin önemine vurgu yapan Üzümcü, alınamayan besin değerinin ileride telafi edilemeyeceğini söyledi. Üzümcü, “Çocukların gelişim çağında dengeli beslenmesi çok önemlidir. Çocuklara yeterli ve dengeli gıdayı ulaştıramıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“OKULLARDA ÇOCUKLARA BİR ÖĞÜN YEMEK VERİLMELİ”

Devlet okullarında okuyan çocuklara en az bir öğün dengeli ve sağlıklı yemek verilmesi gerektiğini söyleyen Üzümcü, “Bunu başarıyla hayata geçiren ülkeler var ve bu ülkeler bunun çok büyük artılarını görüyor. Okula devamsızlıklar azalıyor, okul başarısı artıyor, kız çocuklarının okula devamı artıyor. Bu topyekün bir başarı ve o ülkenin geleceği için çok büyük bir artı oluşturuyor.” şeklinde konuştu.