Ticaret Bakanlığı'nın 8 milyar dolar e-ihracat hedefine sektörden tam destek

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı için belirlediği 8 milyar dolarlık e-ihracat hedefiyle sektörden büyük destek aldı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, bu hedefe ulaşmak için sektördeki tüm paydaşların güçlü bir şekilde katkı vereceğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'nın 8 milyar dolar e-ihracat hedefine sektörden tam destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanlığı'nın e-ihracat hedefinin sektördeki heyecanı artırdığını belirtti. Küresel e-ihracat hacminin hızla arttığına dikkat çeken Gültepe, Türkiye’nin bu trendi yakalayarak 2024'te 6,4 milyar dolarlık e-ihracat gerçekleştirdiğini, 2025’te ise bu rakamı 8 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gültepe, "2028'de 375 milyar dolarlık ihracat hedeflediğimizde e-ihracatın toplam ihracat içindeki payını yüzde 10’a çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için altyapıyı güçlendiriyor ve dijital ticaret yolculuğunda firmalarımıza rehberlik sağlıyoruz" dedi.

HAKAN ÇEVİKOĞLU: "REKABET GÜCÜ İÇİN BAKANLIĞIN DESTEKLERİ HAYATİ"

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çevikoğlu, Türkiye'nin küresel ticaretteki güçlü konumunu vurgulayarak, e-ihracatın gelecekteki büyüme potansiyeline dikkat çekti. Çevikoğlu, Türkiye’de 100 binin üzerinde esnaf, KOBİ ve üreticinin e-ihracat yaparak 6,4 milyar dolarlık satış hacmine ulaştığını söyledi. Yurt dışı e-ticaretin rekabetinin zorlu olduğuna da değinen Çevikoğlu, Ticaret Bakanlığı’nın verdiği desteklerin, özellikle ticari anlaşmalar ve gümrük düzenlemeleri gibi sektöre direkt etkileyen konularda büyük avantaj sağladığını belirtti. "Bakanlığın belirlediği 8 milyar dolar hedefinin sektördeki en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

HEPSİBURADA: "E-İHRACAT, TÜRKİYE'NİN DİJİTAL EKONOMİSİNDEKİ DÖNÜŞÜMÜN GÖSTERGESİ"

Hepsiburada tarafından yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği e-ihracat hedefinin Türkiye’nin dijital dönüşümüne işaret ettiği vurgulandı. Şirket, geleneksel ihracat yöntemlerine göre daha düşük maliyetle global pazarlara erişim imkanı sunan e-ihracat modelinin, Türkiye’nin küresel ticaretteki rekabet avantajını artıracağını belirtti. Ayrıca, e-ihracatın markaların bilinirliğini artırdığı, lojistik ve ödeme altyapısını iyileştirdiği ve KOBİ'lerin uluslararası alanda daha görünür olmalarını sağladığı ifade edildi.

TRENDYOL: "GLOBAL PAZARLARA DAHA FAZLA TÜRK ÜRÜNÜ TAŞIYACAĞIZ"

Trendyol, Ticaret Bakanlığı'nın e-ihracatın ekonomik katkısını artırmaya yönelik hedeflerini desteklediğini duyurdu. Şirket, 2022 yılında Almanya ofisiyle başlayan e-ihracat yolculuklarını Azerbaycan, Körfez ülkeleri ve Doğu Avrupa gibi bölgelere genişleterek, 120 binden fazla satıcıyı dünya pazarlarıyla buluşturduğunu belirtti. Trendyol, önümüzdeki dönemde Türk ürünlerinin uluslararası pazarlarda daha fazla yer almasını sağlamak için teknoloji, lojistik ve pazarlama alanlarında yatırımlarına devam edeceğini ifade etti.

E-İHRACATIN GELECEĞİ: HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA ZAMANI

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan 8 milyar dolarlık e-ihracat hedefi, Türkiye'nin dijital ekonomideki dönüşümünü hızlandırma ve küresel pazarlarda daha güçlü bir rekabet avantajı elde etme açısından kritik bir adım olarak görülüyor. Hem sektörel paydaşlar hem de dijital ticaretin geleceğini şekillendiren şirketler, bu hedefin gerçekleşmesi için ortak bir çaba içerisinde olduklarını vurguluyor.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız