SSK girişi 1994-2014 arasında olanlara erken emeklilik fırsatı!
SGK, erken emeklilikle ilgili önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Geçmiş dönemde SGK, 2160 ve 3600 gün primle emekli olunabilecek bazı hakları duyurmuştu. Peki, 2160 ve 3600 gün primle nasıl emekli olunabilir? İşte detaylar...

SGK’nın belirlediği şartlara göre, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim gününü tamamlayan çalışanlar kısmi emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Ancak bu imkan, yalnızca 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan kişiler için geçerli. Yaş şartının da yerine getirilmesi durumunda emeklilik başvurusu yapılabiliyor.
Bunun yanı sıra, yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan sigortalılar, 15 yıl ve 3600 gün prim şartıyla erken emekli olabiliyor. Engelli emekliliğinde yaş şartı aranmadığından, belirlenen kriterler sağlandığında SSK giriş tarihine bakılmaksızın emeklilik hakkı kazanılabiliyor.
ASKERLİK BORÇLANMASI İLE EMEKLİLİK YAŞI GERİ ÇEKİLEBİLİR
Sigorta girişi askerlik görevinden sonra yapılmışsa, askerlik borçlanmasıyla emeklilik yaşı geriye çekilebiliyor. Ayrıca bu yöntemle prim gün sayısını artırmak da mümkün oluyor.
MALULEN EMEKLİLİK ŞARTLARI
İş gücünün yüzde 60 ve üzerinde kaybedilmesi durumunda sigortalı çalışanlar malulen emeklilik hakkından faydalanabiliyor. Ancak bu durumda sağlık raporu alınması ve SGK’nın belirlediği diğer şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Malulen emeklilik için yaş şartı aranmazken, en az 1800 prim gününün tamamlanmış olması gerekiyor.
ANNELER İÇİN 2160 GÜN BORÇLANMA HAKKI
Sigortalı annelere erken emeklilik imkanı sunuluyor. Üç çocuğa kadar borçlanma hakkı sayesinde anneler, toplamda 2160 gün (6 yıl) prim kazanarak daha erken emekli olabiliyor. Bu haktan yararlanabilmek için prim ve yaş şartlarının tamamlanması gerekiyor.
Erken emeklilikle ilgili güncel duyurular için SGK’nın resmi açıklamalarını takip etmek büyük önem taşıyor.
Değerli YeniAnkara.com.tr okurları,
YeniAnkara.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da YeniAnkara.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, YeniAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
YeniAnkara.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.