Ferdi Tayfur’un Eski Eşinden İlk Açıklama
Arabesk müziğin efsane ismi Ferdi Tayfur’un vefatının ardından eski eşi Necla Nazır’dan ilk açıklama geldi. Tayfur’un 79 yaşında hayata veda etmesinin ardından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Nazır, duygusal ifadeler kullandı.
Nazır, yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüm, 33 yıllık hayat arkadaşım ve çocuğumun babasıydı. Gerçekten çok üzgünüm, nurlarda yatsın. Rabbim onu Regaip Kandili’nde yanına aldı, demek ki kıymetli biriymiş” dedi.
Ferdi Tayfur, ‘Hatıran Yeter’, ‘Emmoğlu’, ‘Sabahçı Kahvesi’ gibi unutulmaz eserleriyle hafızalara kazınmış; Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir sanatçıydı.
Sevenleri ve ailesi, usta sanatçıyı sonsuzluğa uğurlamaya hazırlanırken, Nazır’ın açıklamaları, Tayfur’un ardında bıraktığı derin izleri bir kez daha gözler önüne serdi.
Cenaze Töreni Belli Oldu
Cenaze töreninin 4 Ocak Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacağı ve Tayfur’un Emirgan Çınaraltı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verileceği açıklandı
Adını babasının hayrana olduğu dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur'dan alan arabesk müziğin güçlü ismi Ferdi Tayfur Turanbayburt, 15 Kasım 1945'te Adana'da dünyaya geldi.
Sandalyede oturan Ferdi Tayfur. Yanındaki ise abisi Sermet. Minik Ferdi'ye uzanan eller ise babası Cumali'ye ait. Babasını hayal meyal hatırlıyor Ferdi Tayfur. Net görebildiği sadece bu fotoğraftaki elleri...
Babasının ani vefatı nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakan Tayfur için sıkıntılı günler de bu kararla birlikte başladı...
Tayfur, babasının ölümünü Hürriyet'ten Yüksel Şengül'e verdiği röportajda şöyle anlatmıştı:
"Bir gece kucakta olduğumu hatırlıyorum. Annem Şerife 'Babanız Cumali geldi çocuklar' demişti, sevinmiştik. Ben hep kucağındaydım, o sıcaklığı hala hissederim. Ertesi gün, sabah evden çıkarken, gene hayal meyal hatırlıyorum. 'Akşam çiğköfte yap' demişti anneme ve bir lira bırakmıştı. Babam bir daha dönmedi. O gece bir pavyonda vurdular onu."
Annesi ikinci kez evlenince 'üvey baba' gerçeği ile tanışan Ferdi Tayfur iş hayatına erken başladı.
Yıl:1966. Ferdi Tayfur, Adana'daki bir çay bahçesinde şarkı söylüyor.
Bir yandan düğün salonlarında şarkı söyleyen, bir yandan ise çiftlikte çalışan Ferdi Tayfur, yerel gazetede 'Adana Radyosu'nun müzik yarışması ilanını gördü ve yarışmaya katıldı.
Yarışmadan ikincilikle ayrılsa da bu Ferdi Tayfur için bir son değil, aksine yeni bir başlangıçtı...
Yıl; 1964. Ankara, Mamak Muhabere Okulu'nda askerim. Cengiz Topel'in Kıbrıs'ta uçağıyla düştüğü, şehit olduğu haberi duyuldu. Emir geldi, bizim bölük Kıbrıs'a gidecek. Mersin sırtlarında karargah kurduk. Tam 45 gün postallarımızla, haberi elbiselerimizle yattık.
Üvey babasının tüm engellemelerine rağmen İstanbul'a gelen Tayfur, dönemin en ünlü gazinolarından olan Lunapark Gazinosu'nda iş buldu.
Nurten İnnap'ın ekibinde bağlama çalmaya başlayan Ferdi Tayfur, 1968 yılında ilk plağını çıkardı.
Beklenen ilgiyi göremeyince Adana'ya geri dönen ve çiftliğin başına geçen Tayfur, bir yandan da müzik çalışmalarına devam etti.
Üç yıllık aranın ardından çıkardığı "Huzurum Kalmadı" ona şöhret kapılarını ardına kadar açan plağı oldu...
Artık Tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline gelen Ferdi Tayfur'un 1974 yılında 'Yüreğimde Yara Var' da büyük ilgi gördü.
İlk aşkını 16 yaşında yaşayan Ferdi Tayfur'un Timur adını verdiği bir de oğlu oldu. Ancak Timur'un annesi yıllarca Ferdi Tayfur'un oğlu ile görüşmesini engelledi. Uzun süre mücadele veren Tayfur, sonunda oğluna kavuştu.