5 bin 36 afetzedey afetzedeye dokundular

Ankara Üniversitesi Psikososyal Destek Ekibi, 6 Şubat’taki depremlerin merkez üslerinden Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir haftada 5 bin 36 afetzedeye dokundu.

5 bin 36 afetzedey afetzedeye dokundular

Ankara Üniversitesi Psikososyal Destek Ekibi, 6 Şubat’taki depremlerin merkez üslerinden Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir haftada 5 bin 36 afetzedeye dokundu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete’nin saha koordinatörlüğünde 5’er kişiden oluşan 5 ayrı ekip, çadır kentlerde depremden etkilenen çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı bireylerle, yaşadıkları travmanın izlerini silmelerine yardımcı olmak için görüşmeler ve etkinlikler gerçekleştirdi.

Saha çalışmasının 25 Şubat-2 Mart tarihlerini kapsayan ilk aşamasında, 4 ayrı çadır kentte 476 çocuk, 387 kadın ve 137 yaşlıya psikososyal destek sağlandı. Ayrıca, 679 çocukla sosyal iyileştirme etkinliği yapıldı. Bunların dışında başta ihtiyaçların tespiti için olmak üzere 3 bin 357 kişiyle görüşme gerçekleştirildi.

Psikososyal Destek Ekibi üyeleri, çocukların birbirleriyle iletişim ve etkileşim kurmalarını sağlamak amacıyla onlarla ilgi alanlarına yönelik satranç, mangala gibi oyunlar oynadı, motivasyonlarını artırıcı sohbetler yaptı. Etkinliklerde verilen görevlerle çocukların sorumluluk duyguları geliştirilmeye çalışıldı.

sosyal-destek-11.jpg

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Psikososyal Destek Ekibini Pınarbaşı Çadır Kenti’nde ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete ve ekip üyelerinden bilgi alan Ünüvar, depremden etkilenen çocuklar ve yetişkinlerle de sohbet etti.

Ekibin çadır kentte kalan bir çocuk için düzenlediği doğum günü kutlamasına da katılan Ünüvar, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Çiçek ile bir araya gelerek, bundan sonraki süreçte öğrenciler için yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.