İsrail Gazze'de 17 bini aşkın çocuğu öldürdü!

Her yıl 20 Kasım, dünya genelinde Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. Dünya Çocuk Hakları Günü Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çocukların haklarının korunmasına ve geliştirilmesine dikkat çekmek amacıyla kutlanıyor.

İsrail Gazze'de 17 bini aşkın çocuğu öldürdü!

Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989 yılında kabul edildi. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların doğuştan sahip oldukları hakları güvence altına alıyor. Sözleşme, dünya genelinde 190'dan fazla ülke tarafından kabul edilmiş ve 20 Kasım, bu önemli belgenin dünyada kabul edilmesinin simgesi haline geldi. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuğun yaşam hakkı, sağlıklı bir ortamda büyüme hakkı, eğitim hakkı, eşitlik ve korunma hakkı gibi temel haklarını içeriyor.

Çocukların haklarının korunması, sadece hukuki bir sorumluluk değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk. Bu nedenle 20 Kasım'da, her yıl dünya çapında çeşitli etkinlikler ve kampanyalarla çocukların haklarına dikkat çekilir ve çocuklara yönelik şiddet, istismar, yoksulluk ve ayrımcılık gibi sorunlara karşı daha fazla duyarlılık oluşturulmaya çalışılıyor.

SAVAŞ, AÇLIK..!

Dünya genelinde savaş, çatışma ve açlık gibi nedenlerle doğduğu ülkenin dışında ya da kendi ülkesinde yerinden edilmiş şekilde yaşamını sürdüren milyonlarca çocuk, kriz ortamlarında en ağır bedeli ödüyor.

02-05-16-6-new-folder-aa-36008097.jpg

İSRAİL, GAZZE'DE 17 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 17 bin 210 çocuğu öldürdü. Bir yılı aşkın süredir devam eden çatışma çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR ZOR DURUMDA!

Filistinli çocuklar, iç savaş nedeniyle zorlu yaşam koşullarında, sahip olmaları gereken haklarından yoksun hayata tutunmaya çalışıyor. Zor hayat şartları altında yaşayan okul çağındaki çocuklar, birçok hastalık riskiyle karşı karşıya.

Filistinli çocuklar çöp toplama alanında, plastik ve metal parçaları toplayarak kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Türkiye'de de 20 Kasım, çocuk haklarının önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Eğitim kurumlarında düzenlenen konferanslar, seminerler ve gösterilerle çocuk hakları hakkında farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye, 1990 yılında Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalayarak, çocukların haklarının korunması konusunda taahhütte bulundu. Ancak, ülkemizde de hala çocukların karşılaştığı bazı zorluklar devam ediyor.

Çocuklar, toplumların geleceği. Onların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri, sadece ailelerin değil, tüm toplumların sorumluluğu. Her çocuğun, güvenli bir ortamda, sağlıklı bir şekilde büyüme, kaliteli bir eğitim alma, oyun oynama, sevgiyi ve ilgiyi hissetme hakkı vardır. Bu hakların korunması, toplumların kalkınması ve barışın sağlanmasında da kritik bir rol oynuyor.

Dünyanın büyüyen sorunu: Mülteci çocuklar eğitime erişebiliyor mu?Dünyanın büyüyen sorunu: Mülteci çocuklar eğitime erişebiliyor mu?