Uğur Mumcu, ölümünün 32. yılında memleketi Kırşehir’de anıldı

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 32. yılında memleketi Kırşehir’de düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu, ölümünün 32. yılında memleketi Kırşehir’de anıldı

24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mumcu, Kırşehir'in Yenice Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Basın Anıtı önünde yapılan anma programında yad edildi.

"UĞUR MUMCU, HALKTAN VE DEMOKRASİYE YANA GERÇEK BİR GAZETECİYDİ"

Anma törenine katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Mumcu’nun hayatı, yazıları ve demokrasiyi savunan duruşunu anlattı. Başkan Ekicioğlu, Uğur Mumcu'nun, gazeteciliği en doğru şekilde temsil eden ve meslek ilkelerine sadık bir gazeteci olduğunu vurguladı.

Ekicioğlu, “Uğur Mumcu, Kırşehirli olmasından dolayı bizim için çok kıymetli. Türkiye’nin büyük bir değeriydi. 24 Ocak 1993’te katledilen hemşerimiz, hümanist bir duruş sergileyen, eşit ve özgür bir yaşamı savunan bir gazeteciydi. O, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteci olarak hala gönüllerimizde yaşamaya devam ediyor.” dedi.

Ekicioğlu, ayrıca Mumcu’nun ünlü sözlerinden olan “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” cümlesinin günümüzde daha fazla önem kazandığını ifade ederek, gazeteciliğin bugün ülkemizde zor bir sınavdan geçtiğine dikkat çekti.

CHP’Lİ İLHAN: "ÖRNEK BİR GAZETECİYDİ"

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da Mumcu’nun demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri savunmuş, halk için çalışan bir gazeteci olduğunu belirtti. İlhan, Uğur Mumcu’nun sadece meslektaşları için değil, tüm Türkiye için bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, Uğur Mumcu’nun anısına Basın Anıtı'na karanfiller bıraktı. Anma programı, Mumcu’nun gazetecilik anlayışının ve demokrasiye olan inancının hatırlatılmasıyla son buldu.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız