Kırşehir Dere Fakılı Köyü Derneği'nden 8. Arabaşı Çorbası Şenliği

Ankara'da faaliyet gösteren Kırşehir Dere Fakılı Köyü Derneği, geleneksel hale gelen 8. Arabaşı Çorbası Şenliği'ni Mamak Yozgatlılar Federasyonu Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi.

Kırşehir Dere Fakılı Köyü Derneği'nden 8. Arabaşı Çorbası Şenliği

Şenliğe 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Sarı, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Huseyin Ata, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Derviş Kaplan, Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kani Aras, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Türe, Yargıda Çalışan Kırşehi Ankara'da Görev Yapan Kırşehirli Yargı Çalışanları Grubu Başkanı Hakim Murat Bahadır, Mucurlular Derneği Başkanı Veysel Eken ve birçok dernek başkanı katıldı.

Etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verilirken, kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekildi. Katılımcılar, Kırşehir’e özgü lezzet olan arabaşı çorbasının tadını çıkarırken, dayanışma ve yardımlaşmanın vurgulandığı konuşmalar yapıldı.

anadolu-gazete-20241212-224642-0000.jpg

Dere Fakılı Köyü Derneği'nin sekizinci kez düzenlediği etkinlikte konuşan Dernek Başkanı İsmail Çelik, katılımcılara teşekkür ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Çelik, dernek faaliyetlerini ve köyün sorunlarını ele aldığı konuşmasında, dernek yönetimi olarak çalışmalara aynı özveriyle devam edeceklerini ifade etti.

anadolu-gazete-20241212-224713-0000.jpg

"KÖYÜMÜZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

2015 yılında kurulan ve Kırşehir Dernekler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren derneğin on yıldır birçok etkinlik ve çalışma yürüttüğünü belirten Çelik, "Bu süreçte köyümüzün sorunlarını defalarca dile getirdik. Ancak bazı konularda henüz çözüm bulamadık. Özellikle telefon çekim sorunları ve baz istasyonu eksikliği nedeniyle gerekli mercilerle iletişime geçtik ama henüz bir sonuç alamadık. Bu konuda devletimizin desteğini bekliyoruz" dedi.

anadolu-gazete-20241212-230338-0000.jpg

GENÇLERE VE ÇOCUKLARA ÇAĞRI

Dernek üyeliğinin artırılmasının önemine değinen Çelik, "Evlenen çocuklarınızı derneğimize üye olmaları için teşvik edin. Ne kadar çoğalırsak o kadar güçlü oluruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu ortamı görsün, kaynaşsın ve gelecekte bayrağı devralacak şekilde derneğin içinde yer alsınlar" ifadelerini kullandı.

anadolu-gazete-20241212-224751-0000.jpg

AİDAT ÖDEMELERİ VE İLETİŞİM KONUSUNDA UYARI

Çelik, aidatların düzenli ödenmesinin dernek faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından önemine dikkat çekerek, üyelerden bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. Ayrıca dernekle ilgili herhangi bir olumsuz durum duyulduğunda kendisine ulaşılması gerektiğini belirtti.

Konuşmasını birlik ve dayanışma çağrısıyla sonlandıran Çelik, köyün geleceği için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

anadolu-gazete-20241212-225958-0000.jpg

YILDIRIM KAYA: "KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMAK GÖREVİMİZDİR"

27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, katıldığı etkinlikte geleneklerin, kültürün ve dayanışmanın önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaya, "Çorba çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Hamuru yutarken bile dokunmuyor. Geleneklerini nereye giderse gitsin koruyan bir toplum, kimliğini ve kültürünü kaybetmez," dedi.

Kaya, göç nedeniyle doğulan ve doyulan yerlerin farklı olabileceğini ancak kültürlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Burada gençleri ve çocukları gördüm. Onlar, sizden öğrendiklerini geleceğe taşıyacak. Bir toplum kendi geçmişini, örf ve adetlerini unutur ve kültüründen koparsa, kimliğini de unutur. Kimliğini kaybedenler, yaşadıkları topraklara sahip çıkamaz," ifadelerini kullandı.

anadolu-gazete-20241212-224352-0000.jpg

Ankara’daki Kırşehirlilerin dernekleşme sürecine değinen Kaya, derneklerin ve federasyonların daha büyük çatılar altında birleşmesi gerektiğini belirtti. Karadenizlilerin örgütlenerek Türkiye’nin çeşitli kademelerinde etkili olduklarını hatırlatan Kaya, İç Anadolu Bölgesi'nin de benzer bir dayanışma ruhunu sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e göndermede bulunan Kaya, "Başkanımız bugün burada değil ama Başkan Yardımcısı aramızda. Belediye Başkanımıza buradan bir ceza kesiyorum. Cezası, derneğin ayakta durabilmesi için destek sağlamak ve kadınlarımızı Çanakkale’ye götürmek olsun. Çanakkale’ye gittiklerinde ülkenin birliğini ve bütünlüğünü orada koyun koyuna yatan şehitlerde görecekler," dedi.

anadolu-gazete-20241212-230231-0000.jpg

Köylerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kaya, pandemi döneminde köylere dönüşün önemine değinerek, "Köylerimizde başımızı sokacak bir yerimiz olsun. Geçmişimizi unutmamalıyız, mezarlarımızı ziyaret etmeli, çocuklarımızı köylerimize bağlamalıyız. Bu süreçte elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yazın da kışın da sizlerle olacağız," şeklinde konuştu.

Kaya, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dayanışmanın ve birlikteliğin sürdürülebilir kılınması gerektiğini dile getirdi.

anadolu-gazete-20241212-224457-0000.jpg

HİLMİ GÖKÇINAR: ANKARA’DAKİ KIRŞEHİRLİLERİN BİRLİK VE DAYANIŞMASI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

AK Parti Siyasi Etik Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Akçakent Belediyesi ve Kırşehirli nüfusun Ankara’daki ağırlığı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Gökçınar, Akçakent Belediye Başkanı İsmail Bey’in, bölgedeki nüfus eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıları dile getirmesinin doğal olduğunu belirterek, "Kırşehir, Ankara’ya olan yakınlığından dolayı yoğun bir göç alan bir şehir. Bugün Ankara’daki Kırşehirli nüfusu, Kırşehir’in iki katı kadar. Ancak bizi mutlu eden, buraya göç eden hemşehrilerimizin sosyal dayanışma ve birliktelik içinde olmasıdır" dedi.

Ankara’da Kırşehir kültürüyle yetişmiş biri olarak yıllar önce Altınpark’ta Genel Müdürlük yaparken, kapısını çalan birçok kişinin Kırşehirli olduğunu söyleyen Gökçınar, o dönemde Ankara’daki Kırşehirli nüfusunun yoğunluğuna dikkat çekti. Bu dayanışmayı kurumsallaştırmak adına 23 yıl önce Kırşehir Dernekler Federasyonu'nun temellerini attıklarını ifade eden Gökçınar, federasyonun bugün 65 derneği çatısı altında birleştirdiğini söyledi.

anadolu-gazete-20241212-224605-0000.jpg

Gökçınar, "Cenazemiz olduğunda üzüntümüzü, düğünümüz olduğunda sevincimizi paylaşmak amacıyla başlayan bu hareket, bugün tüm sorunlarımızı birlikte çözebilecek bir dayanışma ağı haline geldi. Bu birlikteliği bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Ankara’daki Kırşehirliler artık bilinçli ve birlikte hareket etme kabiliyetine sahip. Kırşehir’in her alanda başarısını, Ankara’daki varlığımızı herkese göstereceğiz" dedi.

anadolu-gazete-20241212-230310-0000.jpg

Federasyonun 9. Olağan Genel Kurulu’nun 21 Aralık Cumartesi günü Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacağını duyuran Gökçınar, "Bu toplantı, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecek. Birbirimizi samimiyetle ve karşılık beklemeden sevdiğimiz sürece bu dayanışmayı daha da ileri taşıyacağız. Bu birliktelik, sadece Kırşehir’e değil, tüm Türkiye’ye örnek olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda federasyonun bugünkü güçlü yapısına ulaşmasında emeği geçen tüm dernek başkanlarına teşekkür eden Gökçınar, dayanışma ruhunun devamı için çağrıda bulundu.

anadolu-gazete-20241212-223042-0000.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Mucurlular Derneği Başkanı Veysel Eken'in Dernek Başkanı İsmail Çelik'e Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı olan hediyeyi takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.