Ankara Serhat Mahallesi'nde güvenlik krizi: Sokak köpekleri ve AMATEM Hastanesi tehdit oluşturuyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Serhat Mahallesi Muhtarı Muammer Koçer, mahalledeki sokak köpeklerinin artan saldırganlıkları ve AMATEM Hastanesi'nin olumsuz etkilerinin güvenlik açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Ankara Serhat Mahallesi'nde güvenlik krizi: Sokak köpekleri ve AMATEM Hastanesi tehdit oluşturuyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Serhat Mahallesi Muhtarı Muammer Koçer, kendi semtlerinde sokak köpeklerinin sayılarındaki artış ve Bağımlılık, Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin (AMATEM) halkı tedirgin ettiğini bildirdi.

yeniankara.com.tr muhabirine özel açıklamalarda bulunan Koçer, şunları söyledi:

“SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU TÜRKİYE İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR”

Bizim çok büyük bir sıkıntımız var. Köpeklerle ilgili birçok sorun oldu. Bundan bir ay bir buçuk önce, haber kanallarında çıktı, 13 köpek vatandaşımıza saldırdı. Bu sorun, sadece Yenimahalle için değil, tüm Türkiye için önemli bir konu. Çünkü bu durum Türkiye açısından tehdit oluşturuyor. Özellikle burada sanayinin olduğu bölgelerde ve AMATEM hastanesinin bulunduğu yerlerde köpeklerle sıkça karşılaşıyoruz. Benim evim ve iş yerim de bu bölgede. Hatta bazen sokak köpekleriyle ilgili yardım etmek için gidip et alır, onları beslerdim. Biz insanız, onlar ise Cenab-ı Allah’ın sessiz varlıklarıdır, onlara zarar vermek yerine güzel bir yaşam alanı sağlamak gerekir. Ancak her gün köpeklerle sıkıntı yaşıyoruz. Sürekli belediyeyi arıyorum, belediye geliyor ama bazı durumlar yetersiz kalıyor. Şu an için barınaklarımız yok. Ben de bu durumu zaman zaman Fethi Başkanım ile konuşuyorum ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çözüm getirilmesini bekliyorum.

"KÖPEKLERİN SALDIRGANLIĞI TEHLİKELİ OLABİLİYOR"

Hayvanseverler de bu konuda katkı sağlayabilir. Ben de bir hayvansever olarak köpeklerin yiyeceklerini alıp onlara bırakırım, zor bir şey değil. Ama bazen karşılaştığımızda, bir tarafta köpeklerin insana zarar verdiği, diğer tarafta ise onlara yardım ettiğimiz bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Köpeklerin saldırganlığı bazen ciddi tehlikeler oluşturabiliyor. 10 köpek bir arada saldırdığında Allah korusun, çok vahşi olabiliyorlar. Bir ablamız var, her sabah köpeklere mama ve kemik getiriyor. Şimdi dedim ki, 'Abla, bunlara bakıyorsun. Eyvallah ama okulun ya da bu hastane dibinde değil de, biraz daha ileriye bıraksan yiyecekleri.' Bunu söyleyen sen misin? Kadın elimi tutmaya çalışıyor. Yani öyleleri de var. Biraz önce dediğim gibi, biz birbirimizi insan olarak anlayamıyoruz. Tamam mı? Bütün eksikliklerimizi gidermemiz gerek. Köpeklerden çok sıkıntılıyız mahalle olarak, bildiğiniz gibi değil. Bu konuda rica ediyoruz. Bu sorun çözülmeli.

“MAHALLE SAKİNLERİ, AMATEM'DEN RAHATSIZ”

AMATEM Hastanesi’nin çevresi oldukça sıkıntılı bir alan. Bu hastanenin mahallemizde olması da bize büyük bir sıkıntı yaşatıyor. Tabii ki bağımlı kardeşlerimiz var, ama onları hor görmüyorum. Onlar bizim kardeşlerimiz, gençlerimiz; bizim için çok değerli ve önemli. Bulunduğumuz durumlarda gençlerimizin bazı sıkıntıları var, biliyorsunuz. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın, anneyi babayı, gençlerimizi bırakmak çok zor bir süreç. Bu durumu yaşayanlar muayeneye geliyorlar, fakat muayeneye gelenlerin yanında bu madde bağımlıları, bu çocuklara bir takım şeyler getiriyorlar. Buna çok şahit oldum. Geceleri, çok operasyonlar yaptık emniyet müdürlüğü ile birlikte. Şahsıma kamera kayıtları alıp, olaylara müdahale ettiğim oldu. Tabii onlar, bu adamlar burada muayeneye gelirken, o ağaçların dibinde maddelerini içiyorlar. Gidip o yere kadar takıldım, annesi, babası gariban ve vatandaş, bu durumu görüp sıkıntı yaşıyor. Para isteniyor, birtakım zorluklar oluyor. Ben hatta 5 bine yakın imza topladım, Sağlık Bakanlığına müracaat etmek amacıyla ama bu süreci başaramadım. Bana göre de, sana göre de düşündüğümüz zaman, bir merkez açıyorsun ve bu çocuklarımızı bir mahallenin içine sıkıştırıyorsun, hâlbuki onlar güzel bir ortamda, doğayla iç içe olmalı. Eskiden cezaevleri vardı. Mesela, bir adam yarı açık cezaevinde ne yapıyor? Sana bir meslek veriyor, bir iş tutturuyor, yeniden hayatını kuruyor, değil mi? Yani, orada kötü günleri geride bırakıyor, bir meslek edinip insanlara bakış açısı değişiyor. Güzel bir şey, kendini geliştiriyorsun. Burada da öyle olmalı, çiçekler, böcekler, kuşlar olmalı. Ama mahallenin içinde olmaması gereken şeyler de var. Bazen gerçekten mantık duruyor. Ben geçenlerde Fethi Başkanıma da söyledim. İnşallah çözüme kavuşturacağız.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız