Türk mutfağında öne çıkan lezzet: Ankara kuzu kebabı

Ankara kuzu kebabı, Türk mutfağının zengin ve çeşitli lezzetlerinden sadece bir tanesidir. Özellikle Ankara ve çevresinde öne çıkan bu kebap türü, közlenmiş sebzelerle birlikte servis edilerek damaklarda unutulmaz bir iz bırakır.

Türk mutfağında öne çıkan lezzet: Ankara kuzu kebabı

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Türk mutfağında öne çıkan, Ankara kuzu kebabı, genellikle dana veya kuzu eti kullanılarak yapılır, ancak kuzu eti tercih edildiğinde daha otantik bir tat elde edilir. Bu kebap türü, özel baharatlar ve soslarla marine edildikten sonra tandır veya mangalda pişirilir.

Kuzu eti, özel bir şekilde doğranarak şişlere geçirilir ve ardından yavaşça pişirilir. Bu süreç, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Kebap genellikle közlenmiş yeşil biber, domates ve soğan gibi sebzelerle birlikte servis edilir.

kuzu-kebabi.jpg

Ankara kuzu kebabı, kendine özgü lezzeti ve sunumuyla Türk mutfağının önemli bir parçasıdır. Geleneksel olarak Ankara ve çevresinde tüketilse de Türkiye'nin dört bir yanında kebap restoranlarında bulabilirsiniz.

MALZEMELERİ:

  • 2 adet kuzu kol
  • 1-2 adet orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 1-2 tutam baharat çeşitleri
  • 500 g (eritilmiş) kuyruk yağı
  • Su
  • Tuz

HAZIRLANIŞI:

Bir gün önceden kemikleri ayıklanmış kuzu kolu içine sarımsak yerleştirilip tuzlu suda bekletilir. Sonrasında terbiye edilip bakır derin bir kaba konulur. Soğan, defne yaprağı, su ve eritilen kuyruk yağı süzülerek ilave edildikten sonra üstü kapatılarak odun fırınına pişmek üzere atılır. Sonrasında yöresel bazlama, bal, tereyağı eşliğinde kuzu kebap parçalara bölünüp bakır kapta sıcak bir şekilde iç pilavı ile servis yapılır.