TÜGİAD Ankara Şubesi’nde felsefe buluşmasında Prof. Dr. Ahmet Arslan, felsefenin günlük yaşamdaki önemini anlattı
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi, "Yüz Yüze Söyleşileri" kapsamında bu ay Türk Felsefeci, Akademisyen ve Çevirmen Prof. Dr. Ahmet Arslan’ı ağırladı. Prof. Dr. Arslan, etkinlik kapsamında, Türkiye’de artan felsefe merakını ve felsefenin günlük yaşamdaki önemini değerlendirdi.
HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aykut Çakmaklı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Ahmet Arslan, toplumun geniş kesimlerinde felsefeye yönelik ilginin arttığını belirterek, "Son yıllarda Türk insanının yavaş yavaş felsefeye ilgi duyduğunu gösteren birçok işaret ortaya çıktı. Felsefe kitapları çok satmaya, basılmaya ve okunmaya başladı. Felsefe programları çok izlenmeye başladı." dedi.
Çakmaklı, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Prof. Dr. Arslan'ın başarılarına dikkat çekerek, "Eserleri, sadece akademik çevrelerde değil, felsefeye ilgi duyan geniş bir okuyucu kitlesi tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. ‘İlkçağ Felsefe Tarihi’ adlı beş ciltlik eseri, felsefe öğrencileri ve meraklıları için başucu kitaplarından biri olmuştur." ifadelerini kullandı.
FELSEFENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ
Prof. Dr. Arslan, felsefenin hayatımızla doğrudan ilişkisine vurgu yaparak, "Özgürlükten nasıl kaçamazsanız, felsefeden de kaçamazsınız. Felsefenin ışığında düşünmeyi öğrenmemiz lazım. Felsefe, doğrudan doğruya hayatınızla, kararlarınızla ve tercihlerinizle ilgili son derece hayati bir şey." dedi.
Arslan, "Felsefeye Giriş kitabım 35 baskı yaptı. Türkiye şartlarında bu inanılmaz bir rakam, bu yaklaşık olarak 200 bin kişinin kitabımı gördüğü ya da okuduğu anlamına geliyor. Televizyon programlarında din felsefesi veya din üzerine konuşuyoruz şimdiye kadar 2 milyon 300 bin kez, ilk çağ felsefesi ile ilgili konuştuk 3 milyon 200 bin kez izlenmiş. Bu rakamlar inanılır gibi değil.” ifadelerini kullandı.
Söyleşinin sonunda TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Çakmaklı, Prof. Dr. Ahmet Arslan’a katkılarından dolayı plaket takdim etti ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Prof. Dr. Arslan, TÜGİAD üyelerine kitaplarını da imzaladı.