Sincan'ın gözbebeği oldu: Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi

Sincan'da kurulan Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi 25 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan açıklamalar yaptı.

Sincan'ın gözbebeği oldu: Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi

25 dönümlük alan üzerine kurulan Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi Sincan’ın gözbebeği oldu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan çevre bilinci tam, doğa dostu bir nesil yetiştirmek amacıyla çiftliği hizmete açtıklarını ifade ederek, “Açık hava müzesi şeklinde tertip ettiğimiz Eko-Çiftliğimize gençler başta olmak üzere herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediyesi Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim merkezinde toplanan atıklar geri dönüştürülerek tekrar kullanıma sunuluyor, çeşit çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Adeta açık hava müzesi şeklinde tasarlanan Eko-Çiftlik’te eğitim veriliyor, geri dönüşüm süreci ziyaretçilere detaylı olarak anlatılıyor.

sincan2.jpg

“200 BİN KİŞİ HİÇ ATIK ÇIKARMIYOR”

Çiftlikte inceleme yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Ercan, “Para vererek alınan sokak hayvanları için mamayı yüzde 1 maliyetle üretiyoruz. Ve çok daha zengin içerikli mama üretiyoruz. Sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili birçok ödül aldık, ilk yerli sistemle kompost üreten belediye olmamızdan dolayı. 600 bin kişinin yaşadığı Sincan’da artık 200 bin kişi hiç atık çıkarmıyor. Böylesine karşılığı var bu işin. Daha kapsamlı üretim yaptığımız farklı alanlarımız var, ama burası gübre ve mama üretim noktasında daha sembolik. Burayı gelip gezen gençlerimiz başta olmak herkes bütün sistemleri görsün diye bir açık hava müzesi şeklinde tertip ettik.” ifadelerini kullandı.

''SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KAVRAMLARINI İÇSELLEŞTİRİLMESİNİ TEMİN ETMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Mama ve gübrenin yanında yapılanları da anlatan başkan Ercan, “Biyogaz üretimi de ekledik. Kurtçuk üretmeye başladık, burada göl de oluşturduk, balık üretiyoruz. Kırmızı Kaliforniya Solucanı üretiyoruz. Alana binlerce ağaç, yüzlerce meyve ağacı diktik. Meyve yetiştiriyoruz, sebze bahçesi oluşturduk. Sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili bir müze oluşturduk, sıfır atık ve geri dönüşüm ekipmanlarını burada tanıtıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin buraya gelmesini çok anlamlı buluyorum. Okullarımızla iş birliği halinde çocuklarımızı buraya getirip gezdiriyoruz. Sıfır atık ve geri dönüşüm kavramlarını içselleştirilmesini temin etmeye çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.