Gastro Sincan’da sıfır atık bilinci ve yeni dönem mutfak eğitimleri başladı

Geleceğin aşçılarını yetiştiren Gastro Sincan, yeni dönemdeki kursiyerleriyle Türk ve Dünya mutfağının inceliklerini öğretmeye devam ediyor. Bu hafta, Gastro Sincan'da "Sıfır Atık" temalı bir ders gerçekleştirildi.

Gastro Sincan’da sıfır atık bilinci ve yeni dönem mutfak eğitimleri başladı

Kursiyerler, bayat ekmeklerden mersin sıkması yaparken, soğan püsküllerinden lezzetli bir salata hazırlayarak sıfır atık bilincini pratiğe döktü.

2022’de hizmet vermeye başlayan Gastro Sincan Mutfak Sanatları Akademisi, gastronomi alanında yetenekli bireyleri desteklemeye devam ediyor. Açıldığı günden bu yana 247 öğrenciye sertifika veren akademi, kursiyerlerine tam donanımlı mutfaklarda eğitim fırsatı sunuyor. Öğrenciler, Türk ve Dünya mutfağının inceliklerini akademik düzeyde öğrenirken, aynı zamanda bu alandaki becerilerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar.

"SIFIR ATIK MUTFAKTA BAŞLAR"

Bu haftaki mutfak eğitiminde, kursiyerler sıfır atık yaklaşımını benimseyerek yemek hazırladılar. Organik atıkları değerlendirme ve en verimli şekilde kullanma konusunda bilgi edinirken, bu dersle sıfır atık bilincini pekiştirdiler.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Didem Arıkan, sıfır atık bilinci ve ders içeriği hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bugün kursiyerlerimle birlikte geri dönüşüm ve temiz atık bilinci doğrultusunda, genellikle çöpe atılan bayat ekmeklerden mersin sıkması ve soğan püsküllerinden salata hazırladık. Unutulmamalıdır ki sıfır atığın temeli mutfakta başlar. Sincan Belediyesi, sıfır atık konusunda ödüllendirilmiş bir belediye. Bizlere bu fırsatı sunduğu için Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a çok teşekkür ediyorum.”

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız