Gastro Sincan Aşçılar Federasyon Başkanı'nı ağırladı

Gastro Sincan, “Liderlerin Şefi” olarak anılan TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı ‍Zeki Açıköz’ü ağırladı.

Gastro Sincan Aşçılar Federasyon Başkanı'nı ağırladı

Sincan Belediyesi, "Liderlerin Şefi" olarak tanınan TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz’ü Gastro Sincan’da ağırladı. Usta şef, kursiyerlerle birlikte yemek yaparak iyi aşçılığın inceliklerini paylaştı.

Gastro Sincan, mutfak dünyasına yön veren ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu hafta TAFED Başkanı Zeki Açıköz’ü konuk eden merkez, kursiyerlerine özel bir deneyim sundu.

Açıköz, kursiyerlerle birlikte mutfağa girerek kesme ve pişirme tekniklerinin püf noktalarını anlattı. Deneyimlerini aktaran usta şef, geleceğin aşçılarına ilham verici tavsiyelerde bulundu.

gastro-zeki-acikoz3.jpg

AŞÇILIĞIN 3 ANAHTAR KRİTERİNİ ANLATTI

“ ’İyi bir aşçı olmanın 3 anahtar kriteri nedir’ diye sorsalar ben ‘İstemek, istemek, istemek’ derim” ifadelerini kullanan Zeki Açıköz, bu meslekte başarı için her şeyden önce, çok istemek gerektiğini vurguladı.

Açıköz ayrıca; “Aşçı demek turizm demek, bir yerlere gelmek isteyen aşçı adayları mutlaka yabancı dil öğrenerek her anlamda donanımlı bir hale gelmeli. Aşçı önce göze, sonra damağa, sonra mideye hitap edecek. Yemek yaparken hijyen çok önemli. Bunlara bir bütün olarak dikkat eden başarıyı yakalar.”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Gastro Sincan gibi bir eğitim merkezi açarak, sektöre aşçı yetiştirmesinin büyük bir hizmet olduğunu belirten Zeki Açıköz, “Burası çok güzel kurulmuş ve sektör için çok önemli bir eğitim yuvası. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve personellerini gönülden kutluyorum.” dedi.

gastro-zeki-acikoz4.jpg