Sanat ve siyaset dünyası Mamak Musiki Muallim Mektebi'nin 100. Yıl resepsiyonunda buluştu

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen Musiki Muallim Mektebi'nin 100. yıl resepsiyonu, sanat ve siyaset dünyasından yoğun ilgi gördü.

Sanat ve siyaset dünyası Mamak Musiki Muallim Mektebi'nin 100. Yıl resepsiyonunda buluştu

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

1924 yılında Ankara'da kurulan Musiki Muallim Mektebi, 100. kuruluş yıl dönümünü özel bir programla kutladı. Program, Mamak Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle, Talatpaşa Bulvarı'ndaki mektep binasında gerçekleşti. Resepsiyona sanat ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı. Eski Bakan ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk, Eski Bakan Fikri Sağlar, sanatçı Selçuk Yöntem, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay ve Eski CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka katıldı.

anadolu-gazete-20241101-224331-0000.jpg

Etkinlik öncesi Musiki Muallim Mektebi'nin bahçesinde düzenlenen kokteyl ile açılış yapıldı. Kokteylden sonra yapılan müze ve sergi gezisi ile etkinliğin yapılacağı salona geçildi.

anadolu-gazete-20241101-224730-0000.jpg

Açılış konuşmasını yapan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, etkinlikte siyasetin değil sanatın birleştirici gücünün ön planda olduğunu vurguladı.

anadolu-gazete-20241101-224817-0000.jpg

Şahin, "Musiki Muallim Mektebi, Türkiye’nin sanat alanına büyük katkılar sunmuştur. Bu değerleri yaşatmak ve yeni kuşaklara aktarmak için kararlıyız." diyerek gecenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Tamer Karadağlı ve Önder Sav’a teşekkür etti.

Şahin, Musiki Muallim Mektebi'ni gençlere ve Cumhuriyet'in ilk güzel sanatlar akademisinin ruhunu aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

anadolu-gazete-20241101-224543-0000.jpg

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise, "Bugün burada Türk sanatının köklü mirasını korumak ve yaşatmak amacıyla bir araya geldik. Ankara Devlet Konservatuvarı, yalnızca bir bina değil, aynı zamanda Türk tiyatrosunun ve sanatının bir kültür mirasıdır. Bu bina geçmişte pek çok önemli sanatçının yetişmesine olanak sağlamış ve şimdi de yeni nesil sanatçılara kapılarını açacaktır. Sanat bir toplumun aynasıdır; sanatın gelişimi, ülkemizin gelişimi anlamına gelir. Bu çerçevede konservatuvar, yalnızca fiziksel olarak değil, ruhen de yeniden canlanacaktır." şeklinde konuştu.

anadolu-gazete-20241101-230428-0000.jpg

Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk ise Musiki Muallim Mektebi'nin yüzyıllık geçmişine değinerek, "Bu okul, 1936’dan bu yana sanatın her alanına katkı sunan sanatçı ve eğitimciler yetiştirmiştir. Cumhuriyet'in ilk müzik öğretmenlerini yetiştirme amacıyla kurulan Musiki Muallim Mektebi, kültür-sanat hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Sanat, toplumun kimlik kazanmasına katkı sağlayan güçlü bir unsurdur ve sanat eğitimi verilen kurumlar, toplum için aydınlık yarınların simgesidir. Musiki Muallim Mektebi, halkı sanata ve kültüre daha yakın kılan bir köprü olmuştur. Sanat eğitimine daha fazla önem vererek bu mirası yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Resepsiyon, davetlilerin Musiki Muallim Mektebi’nin mezunlarına verilen ödüller sonrası sanat dolu atmosferde sona erdi.

anadolu-gazete-20241101-230855-0000.jpg

MUSİKİ MUALLİM MEKTEBİ

Atatürk'ün talimatı ile 1924'te kurulan Musiki Muallim Mektebi, 1936’da Ankara Devlet Konservatuvarı'na dönüştü. Bugüne kadar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulunmuş mektep, Mamak Belediyesi tarafından restore edilerek önemli bir kültürel mirasa dönüştürüldü. Mektep şimdi sanat kurslarıyla sanatseverlere hizmet vermektedir.