Mamak'ta topraksız tarımın ilk ürünleri hasat edildi
Mamak Belediyesi, Ekolojik Köy’de bulunan serasında topraksız tarımla üretilen ilk mahsulleri topladı. İlk denemede 100 adet marul hasat edilerek önemli bir başarıya imza atıldı.
Mamak Belediyesi, Gökçeyurt Mahallesi’ndeki Ekolojik Köy’de topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen ilk ürünlerin hasadını gerçekleştirdi. Bu yöntemle elde edilen ürünler, sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekerek, yerel ekonomiye katkı sağlıyor.
MAMAK’TA TARIMSAL ÜRETİMDE YENİLİKÇİ ADIMLAR
Tarımsal üretimi artırmak ve üreticinin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiren Mamak Belediyesi, ilk denemede dikilen 480 maruldan 100 tanesini hasat etti. Modern tarım teknolojileriyle donatılmış serada gerçekleştirilen bu hasat, bölgedeki tarım potansiyelini ortaya koyuyor.
SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ÜRÜNLER
Mamak Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Zeliha Erdoğan, serada üretilen marulların insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından standartlara uygun olduğunu belirtti. Erdoğan, “Topraksız tarım, geleneksel tarım yöntemlerine göre daha az su tüketirken, verimliliği artırarak daha sağlıklı ürünler elde edilmesini sağlıyor. Ürünlerimizi daha hızlı ve kaliteli şekilde yetiştirdik” dedi.
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU
Mamak Belediyesi, yerli ve milli tohum geliştirme çalışmaları kapsamında Üreğil Millet Bahçesi’nde ata tohumlarından elde edilen fideleri toprakla buluşturdu. Kavun, karpuz, bal kabağı, domates, biber, bamya, fasulye, mısır ve fesleğen gibi 24 çeşit bitki fidesi ekildi. Belediye, bu çalışmayla yerli ve milli tohumların çoğaltılarak tarıma katkı sağlamayı hedefliyor.