Lösemi hastası Feyza Şahan: Depremden sonra ikinci kez hayata tutundum

Hatay’dan Ankara’ya yerleşen 20 yaşındaki Feyza Şahan, 6 Şubat Depremi sonrasında konulan lösemi teşhisiyle hayata tutunarak tedavi sürecine devam ediyor.

Lösemi hastası Feyza Şahan: Depremden sonra ikinci kez hayata tutundum

“Erişkin Lösemi Hastaları Günü” kapsamında Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Konferans Salonu’nda bir farkındalık programı düzenlendi. Bin Gönüllüden Biri Sen Ol Derneği (BİNSENDER) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, lösemi tedavisindeki ilerlemeler ve erişkin hastalar için erken tanının önemi vurgulandı.

kanser2.jpg

FEYZA’NIN HİKÂYESİ

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan 20 yaşındaki lösemi hastası Feyza Şahan’ın tedavi sürecini, anadolugazete.com.tr olarak dinledik. Şahan, Hataylı olduğunu ve lösemi teşhisinin 6 Şubat Depremi’nden sadece üç ay sonra konulduğunu belirterek bu süreci paylaştı.

HATAY’DAN ANKARA’YA UZANAN YOLCULUK

Feyza Şahan, deprem sonrası yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:

“Deprem sonrası lösemi teşhisi konuldu. İki kere hayata tutundum diyebilirim. Bu süreç gerçekten çok zorluydu ama mücadeleyi bırakmadım. Hatay’dan Ankara’ya gelmek zaten kolay değildi. Deprem sonrası hem fiziksel hem de duygusal olarak zorluklar yaşadım. Ancak ailem ve çevrem çok büyük destek verdi. Ankara’ya gelirken ulaşımda sıkıntılar yaşadım, fakat ambulans desteği ve eniştemin yardımları sayesinde bu süreci atlattım.”

kanser4.jpg

“KENDİM İÇİN DEĞİL, ANNEM İÇİN ENDİŞELENDİM”

Lösemi teşhisini aldığında, annesinin endişeleri nedeniyle daha çok onun için kaygılandığını belirten Feyza, moralin önemine değindi:

“Annem çok evhamlı bir insan. Onun üzüntüsü beni daha çok etkiledi. Ancak hastalıkla ilgili yaptığım araştırmalar, moralimi yüksek tutmam gerektiğini gösterdi. Bu süreçte en zorlandığım şeylerden biri yürüyememekti. Kortizon tedavisi ve yan etkileri beni fiziksel olarak yordu, ama kalıcı olmadıkları için şükrediyorum.”

“ULAŞIM DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Feyza, lösemi hastalarının en büyük ihtiyaçlarını şöyle sıraladı: “Maddi destek kesinlikle önemli, fakat manevi destek çok daha etkili. Hastane ortamında insan kendini yalnız hissedebiliyor. Ziyaretçilerin az olması, moralimizi düşürebiliyor. Bu yüzden çevremizden ilgi ve destek görmek çok değerli. Ulaşım ise lösemi sürecinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri.”

kanser3.jpg

“PSİKOLOJİK DESTEK ALMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Lösemi ile mücadele edenlere tavsiyelerde bulunan Feyza, sabrın ve pozitif düşüncenin önemini vurguladı: “Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Bazen karanlıkta gibi hissedebilirsiniz ama mutlaka bir ışık belirir. Psikolojik destek almak da çok önemli; bu süreçte mutlaka profesyonel yardım almanızı öneririm. Hayata olumlu bakmayı öğrenmek gerekiyor.”

“DOĞUM GÜNÜMÜN 4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ OLMASI UMUT VE GÜÇ VEREN BİR TESADÜF”

Feyza, hikâyesinin sonunda doğum gününün 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne denk geldiğini belirterek, bu tesadüfün ona umut ve güç verdiğini söyledi: “Bunun bir anlamı olduğunu düşünüyorum ve farkındalıkla güçlü durmaya çalışıyorum. Herkese umut dolu bir hayat diliyorum.”