Kırşehirli dernekler bu ramazan da ayrılmadı

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Recep Kılıç, Anayasa Yargısı konusunda konferans veren Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç.Dr. Recai Akyel’e teşekkür plaketi takdim etti.

Kırşehirli dernekler bu ramazan da ayrılmadı

Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin geleneksel iftar yemeği “Anayasa Yargısı” temalı konferans ile sona erdi.Eğitim ve hukuku, toplumu şekillendiren iki önemli kurum olarak tanımlayan Dernek Başkanı Prof.Dr. Recep Kılıç, Anayasa Yargısı konusunda konferans veren Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç.Dr. Recai Akyel’e teşekkür plaketi takdim etti.

TZOB Akman Otel’de düzenlenen iftar yemeği bilimsel bir toplantıya dönüştü. Bu güne kadar 16 etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Recep Kılıç, eğitim ve hukukun önemine dikkat çekti. Prof.Dr. Kılıç şöyle konuştu:

“EĞİTİMLİ BİREYLER TOPLUMSAL ADALETİN SAVUNUCUSUDUR”

Eğitim ve hukuk, toplumu şekillendiren iki önemli kurumlardır. Eğitim, bireylerin hak ve özgürlüklerini kazanmasını sağlarken, hukuk da bu hakları korur. Hukukun düzgün işleyebilmesi için bireylerin sorumluluklarının bilincinde olması gerekmektedir ve bu da eğitimle sağlanabilir. Eğitimli bireyler, toplumsal adaletin savunucusu olmalıdır. Bugün bizlere anayasa yargısı konusundaki değerli bilgileri verecek olan Anayasa Mahkemesi üyesi Doç. Dr. Recai Akyel hocamıza teşekkür ediyoruz.



Bu arada, Kırşehirli Dernekler Genel Başkanı AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Hilmi Gökçınar’da, Ankara’daki Kırşehirlilerin çalışmalarını anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“BİZ BURADA MENFAAT İÇİN DEĞİL, MEMLEKET SEVDASIYLA BULUNUYORUZ"

Yirmi iki yıldan beri Ankara’daki Kırşehirli hemşehrilerimizi bir şemsiye altında bir çatı altında tutmaya gayret eden bir kadroyuz. Ben o kadronun kurucularındanım. Daha sonra 2007 yılında genel başkan oldum ve kırk kişilik bir yönetim kadromuz altı dernekle başlayıp bugün 65 derneğe ulaştık. Bu yol biraz uzun gibi oldu. Ama ince ince ilmek ilmek dokumaya çalıştık. Kuruluşumuzdan sonra eğitimciler derneğimiz kuruldu ve federasyonumuza bağlı olarak hareket etti. Eğitimcilerimize ve Recep Hocama emekleri için teşekkür ediyorum. Ankara, Anadolu’nun mozaiğidir; Çankırı, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale ve diğer illerden insanlar var. İstatistiklere baktığımızda Kırşehir, Çorum, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat, Ankara nüfusunun yüzde kırk ikiye yakınını oluşturuyor. Federasyonumuz kurulduğunda ilk derneklerimiz, memleketimiz çok yakın olduğu için cenaze ve düğünleri haberleşmek amacıyla oluşmuştu. Fakat, lobi faaliyetlerinin etkin olduğu bir dünyada bizlerin de artık bir şemsiye altında toplanıp, birlikte hareket etmemiz gerektiği kanaatine vardık. Bürokratik açıdan da güçlüyüz. Bürokratlar derneğimizi kurduk. Artık hep birlikte, bilinçli, kararlı, sabırla ilerliyoruz. Kırşehirli Dernekler Federasyonu artık bir hemşehri federasyonunun ötesinde kurumsal bir sivil toplum örgütü haline geldi. Biz burada menfaat için değil, memleket sevdasıyla bulunuyoruz. Hep birlikte nitelikli, seviyeli, geniş bir aile olduk ve bu ailenin fertlerini genişleterek yolumuza devam edeceğiz.



Anayasayı "Pozitif Hukukun Temeli" olarak nitelendiren Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç.Dr. Recai Akyel ise şöyle konuştu:

“ANAYASA POZİTİF HUKUKUN TEMELİDİR”

Herkes yaşadığı devletin nasıl bir yapı olduğunu, devletin organizasyonunu bilmelidir. Aynı şekilde, vatandaşlık haklarını ve yükümlülüklerini de öğrenmelidir. Anayasa, devletin nasıl işlediğini ve vatandaşların haklarını güvence altına alır. Anayasaya baktığınızda, devletin nasıl bir şekle sahip olduğunu, egemenliği nasıl kullandığını ve temel hakların neler olduğunu görürsünüz. Anayasa, pozitif hukukun temelidir ve tüm yasaların üstündedir. Anayasa Mahkemesi, anayasaya aykırı düzenlemeleri denetler. Bugün yürürlükte olan 1982 Anayasası, devletin organlarını ve vatandaşların haklarını açıkça tanımlar. Aynı zamanda anayasa, her bireyin insan haklarını ve temel özgürlüklerini korur ve ihlalleri engellemeyi garanti eder. vatandaşlık sadece haklar değil, aynı zamanda toplumsal yükümlülükleri de içerir.

İFTAR PROGRAMINA KİMLER KATILDI?

Programa, www.yeniankara.com.tr ve Ankara Ulus Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Çetin, Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç.Dr. Recai Akyel, Kırşehirli Dernekler Genel Başkanı AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Hilmi Gökçınar, Em.Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Türe, Eski Valiler Ahmet Altıparmak ve Kadir Çakır, Prof. Dr. Ziya Merdan, Prof. Dr. Akın Maşrap, Prof. Dr. İrfan Albayrak, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Prof. Dr. Sibel Küçük, Prof. Dr. Melike Doğanay, Prof. Dr. Mustafa Karaca, Ekrem Toklucu, Recep Atun, Cevdet Vural, Doç. Dr. Tayfun Haykır, Mahbup Torun, Savaş Baytok, Dr. Taner Gökçınar, Ozan Demirtaş, Prof. Dr. Hüseyin Merdan, Prof. Dr. Murat Altay, Prof. Dr. Üçler Bulduk, Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, Yunus Yağmur, Prof. Dr. H. İbrahim Ünal, Prof. Dr. Hilal Yüce, Ahmet Vatanuğruna, Musa Altunsaray, Kani Araz, Murat Altınışık, Ali Arslan, Nuri Cantürk, Senem Çetin, Nermin Hendek, Ekrem Demirtaş, Kazım Diklitaş, Sezai Atamer, Şahap Yılmaz, Doç. Dr. Yaşar Ünal, Doç. Dr. Zeki Bayram, Doç. Dr. Tevfik Ekiz, Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu, Doç. Dr. Mahmut Alkan, Murat Mert, Çağatay Ceylan, Ercan Altuntaş, Dursun Çakır, Adem Öztürk ve Sercan Bayraktar.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız