Keçiören’de geri dönüşümle sanat yaratıyor: Yasemin Yörük’ün el yapımı ürünleri ilgi odağı oldu

Keçiören Belediyesinin ramazan etkinliklerinde, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı özgün tasarımlarla dikkat çeken Yasemin Yörük, sanatı ve doğayı birleştirerek ziyaretçilere ilham veriyor.

Keçiören’de geri dönüşümle sanat yaratıyor: Yasemin Yörük’ün el yapımı ürünleri ilgi odağı oldu

Keçiören Belediyesinin düzenlediği ramazan etkinlikleri, ziyaretçilerine kültürel ve sanatsal bir şölen yaşatmaya devam ediyor. Organizasyonda stant açan Yasemin Yörük, geri dönüşüm malzemelerini değerlendirme sürecini yeniankara.com.tr'ye şöyle anlattı:

"GERİ DÖNÜŞÜMLE HEM ÇEVREYİ HEM MODA DÜNYASINI DEĞİŞTİRİYORUM"

Bana herkes boneci Yasemin der. Hiç durmuyorum, sürekli bir şeyler yapmak için yeni projeler üretiyorum. Yaratıcılığımla eski eşyalara hayat veriyorum. Bundan da büyük keyif alıyorum. Bunları ben dikiyorum. Benden ürün alanlara 'Bunu nereden aldınız?' diye soruluyormuş. İşte o zaman çok mutlu oluyorum. Eski kumaş gördüğümde hemen ne yapabileceğimi düşünüyorum. Örneğin; bir gün terliğimin tabanı tamamen koptu. Ben de kot kumaşlardan terlik yapılabilir diye düşündüm ve hemen uyguladım. Dikiş biliyor olmak işimi kolaylaştırıyor. Hem eski eşyaları değerlendirebiliyorum, hem de farklı ürünler yaratarak insanların beğenisini kazanıyorum.

"TESETTÜRLÜ KADINLAR İÇİN BONE VE ŞAPKALAR"

Özellikle tesettürlü kadınlar için bone ve şapkalar hazırladım. Başörtü takan bayanların saçları terlemesin diye delikli iç boneler tasarladım. Ayrıca, dış mekân kullanımına uygun bone ve şapkalar da yapıyorum. Bu ürünleri çok beğeniyorlar. Hem şık hem de kullanışlı. Bone fiyatlarımız 50 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Hazır ürünlerden çok daha uygun fiyatlara satıyoruz. Tüm Ankaralıları standımıza bekliyoruz.

“EL EMEĞİYLE ÜRETEN KADINLARA DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ"

Benim hayalim, öğrendiklerini ve deneyimlerini başkalarına öğretmek. Daha önceki belediye başkanları döneminde bazı satış alanları açılmıştı, lakin onlar gidince tüm stantlar kapandı. Pandemi sürecinde işler zorlaştı. Bizlere bu alanda daha fazla fırsat verilmesi gerekiyor. Çünkü ürettiğimiz her şeyi kendi ellerimizle yapıyoruz. Bizim amacımız üretmek ve destek almak. İnsanlara yardımcı olmak, onlara da bu tarz el becerileri kazandırmak istiyorum. Bize verilen stant alanlarının tekrar açılmasını, kadınların üretmelerini ve emeklerinin karşılığını almalarını istiyoruz. Bu konuda belediyeden söz aldık, satış yapabileceğimiz bir yer hazırlayacaklarmış, umarım sözlerinde dururlar.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız