İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: İşçilerin geleceklerinin ne olacağı belli değil!
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Çayırhan Termik Santrali ve maden sahalarının özelleştirilmesi kararına ilişkin,""Burası özelleştirilirse bu işçilerin geleceklerinin ne olacağı belli değil. Ayrıca buradaki işçilerin yaklaşık 600'ü bu işletmeye ait lojmanlarda kalıyor. Şimdi bu satış ve özelleştirme gerçekleşirse, işçilerin geleceğine dair herhangi bir teminat yok." dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çayırhan Termik Santrali ve maden sahalarının özelleştirilmesi kararına ilişkin, "Bu satış ve özelleştirme gerçekleşirse, işçilerin geleceğine dair herhangi bir teminat yok. İhale şartnamesinin 17'nci maddesinin yeniden düzenlenmesi, işçilerimizin geleceğe dair hak ve hukukunun güvence altına alınması lazım."
Dervişoğlu, Çayırhan Termik Santrali maden sahalarının özelleştirilmesi kararına karşı olan madencileri ziyaretinde yaptığı açıklamada, hükümetin, özelleştirmelerle milli varlıkların elden çıkmasına sebep olabilecek adımlar attığını ileri sürdü.
Çayırhan Termik Santrali maden sahalarının özelleştirilecek olmasını eleştiren Dervişoğlu, ihale şartnamesinde, işçilerin hak ve hukukunun gözetilmediğinin görüldüğünü aktardı.
İşletmede yaklaşık 1500 kişinin madende çalıştığını aktaran Dervişoğlu, şunları kaydetti:
"Burası özelleştirilirse bu işçilerin geleceklerinin ne olacağı belli değil. Ayrıca buradaki işçilerin yaklaşık 600'ü bu işletmeye ait lojmanlarda kalıyor. Şimdi bu satış ve özelleştirme gerçekleşirse, işçilerin geleceğine dair herhangi bir teminat yok. İhale şartnamesinin 17'nci maddesinin yeniden düzenlenmesi, işçilerimizin geleceğe dair hak ve hukukunun güvence altına alınması lazım. Bu arkadaşlarımızın hakkının, hukukunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, onların barınma ve iş güvenliklerinin sağlanması yolunda atılması icap eden bütün adımları beraberce atma kararlılığı sergileyeceğimizi buradan ilan ediyorum."
Bir soru üzerine, daha önce de kar eden birçok işletmenin özelleştirildiğini ifade eden Dervişoğlu, "Buranın Ankara'nın elektrik ihtiyacına ne denli katkı sağladığını biliyorum. Yaklaşık 1 milyon aile burada üretilen elektrikten aydınlanıyor." diye konuştu.
Özelleştirilen işletmeleri Cumhuriyet'in bir mirası olarak gördüklerini ifade eden Dervişoğlu, işçilerin ve Türkiye'nin hakkını savunacaklarını söyledi.