Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, mezuniyet sergisi ile 41 yıllık sanat eğitimi mirasını kutluyor

1983 yılında kurulan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 41 yıldır Türkiye'de sanat eğitiminin merkezi olmayı sürdürüyor. Eğitim, araştırma ve toplumsal katılım yoluyla geleceği şekillendirme misyonuyla hareken eden fakülte, bu yılki mezuniyet sergisini Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, mezuniyet sergisi ile 41 yıllık sanat eğitimi mirasını kutluyor

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin mezuniyet sergisi, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 11 Ağustos'a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Bu yılki sergide, grafik, resim, heykel, iç mimarlık, seramik, dijital medya ve performans sanatı gibi çeşitli yaratıcı disiplinler öne çıkarıldı. Her parça, yeni sanatçıların benzersiz vizyonunu ve yeteneklerini yansıtarak, çağdaş sanatın geleceğine ışık tutmayı amaçlıyor.

untitled-1-001.jpg

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadire Şule Atılgan, sergide yer alan eserlerin öğrencilerin bireysel yolculuklarını, mücadelelerini, zaferlerini ve sanata olan sarsılmaz bağlılıklarını gözler önüne serdiğini, her bir eserin saatlerce süren sıkı çalışmanın ve sanatsal mükemmelliğe olan adanmışlığın bir kanıtı olarak öne çıktığını ifade etti.

untitled-1.jpg

"SERGİLENEN ESERLER ONLARIN SANATLARINA OLAN SARSILMAZ BAĞLILIKLARINI YANSITIYOR"

Atılgan, sergi hakkında yaptığı açıklamada, "Sanatçı bir eser oluştururken kendisi ile sözleşme yapar ve eser bu sözleşmenin sonucudur. Sanatçı işini yaparken dünyanın en mutlu canlısıdır ve bu nedenle seçilmiş kişidir. Burada karşımda duran eserleriyle hepsiyle gurur duyduğum bu genç insanlar, işte o seçilmişlerin bir kez daha seçilmişleridir.

untitled-1-002.jpg

Geçtiğimiz yıllardaki yolculuğumuza keşif, deneme ve büyüme damgasını vurdu. Öğrencilerimiz disiplinlerinin sınırlarını zorlamak, geleneksel normları sorgulamak ve sanat ve tasarım dünyasında yeni yollar açmak için kendilerini zorladılar. Bugün sergilenen eserler onların bireysel yolculuklarını, mücadelelerini ve zaferlerini ve sanatlarına olan sarsılmaz bağlılıklarını yansıtıyor." diye konuştu.