Etimesgut Belediyesi personeline 'İŞ Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verildi

Etimesgut Belediyesi, "Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Nasıl Olmalı?" başlıklı bir eğitim düzenleyerek işveren yükümlülükleri hakkında A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve Ankara Bölge Kurulu İSG Bilirkişisi Meftune Tekel tarafından önemli bilgiler verildi.

Etimesgut Belediyesi personeline 'İŞ Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verildi

Eğitim, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, birim müdürleri ve müdürlüklerde çalışan şeflerin katılımıyla gerçekleşti.

"SİZLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Eğitim öncesinde kısa bir konuşma yapan Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, toplantının önemini vurguladı. Keyvan, "Bugün burada anlatılacakları dikkatlice dinlemeniz büyük önem taşıyor. Şu an iş kazalarıyla ilgili raporlar alıyoruz ve özellikle sahada çalışan personellerimizin dikkatsiz davrandıklarını gözlemliyoruz. Hatta bazı çalışanlarımızın kısa süreli izinler için iş kazalarına kurban gittiğine şahit oluyoruz. Bu sebeple, bu konuda sizlere büyük sorumluluk düşüyor ve süreci sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. Özellikle sık sık kazaya uğrayan personellerinizi daha yakından izlemenizi öneriyorum. Gelen raporlara göre, iş kazalarının yüzde sekseni dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bunlardan çoğu ise aslında önlenebilecek kazalar. Bugünkü toplantımızın amacı da bu önemli konuda farkındalık yaratmaktır. Katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bir kitapçık hazırlayacağız ve birkaç hafta içinde sizlere imza karşılığı teslim edeceğiz. Lütfen bu kitapçıkları dikkatlice inceleyin. Unutmayalım ki hepimizin en değerli varlığı sağlığımız ve güvenliğimizdir. Bu bilinç, belediyemiz için öncelikli bir hedef olmalıdır" diyerek eğitimin önemine değindi.

AMACIMIZ, İŞÇİ SAĞLIĞINI KORUMAK VE İŞYERİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Başkan Yardımcısı Keyvan’ın açılış konuşmasının ardından, Meftune Tekel eğitim sürecine başladı. Tekel, "Bugün İSG mevzuatına dair detaylı bilgi vereceğim. Özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kapsamı, istisnaları ve işveren, çalışan ve yönetici yükümlülüklerine değineceğiz. Amacımız, işçi sağlığını korumak, işyeri güvenliğini sağlamak ve üretim sürekliliğini sürdürmektir. Ayrıca, İSG mevzuatının hukuki çerçevesi, uygulama süreçleri ve risk yönetimi ile ilgili konuları tartışacağız. Fiziksel, kimyasal, biyolojik, ergonomik ve psikososyal risk faktörleri de ele alacağımız başlıca konulardan olacak. Eğitimimizin sonunda ise belediyelerde sıkça karşılaşılan iş kazalarını örnek olaylar üzerinden inceleyecek, bu kazaların oluşum süreçlerini ve alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde tartışacağız" dedi.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız