EGO'dan kuyruk açıklaması: Oturmak istedikleri için binmiyorlar
EGO Genel Müdürlüğü, Çubuk'taki KYK'da kalan öğrencilerin otobüse binmek için oluşturduğu uzun kuyrukların görüntüleri hakkında açıklama yaptı. EGO, öğrencilerin oturarak gitmek için otobüse binmediklerini ve toplam yolcu kapasitesinin yüzde 66'sının kullanıldığını açıkladı.
HABER: BERAT TEMİZ
Çubuk ve Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında kalan ve merkezdeki üniversitelerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu uzun kuyruklar kamuoyunda gündem olmuştu. Öğrenciler, kuyruklar nedeniyle dakikalarca beklediklerini söyleyerek sefer sayılarının artırılmasını talep etmişti. EGO Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin açıklama geldi.
EGO Genel Müdürlüğü, öğrencilerin oturarak gitmek istemeleri nedeniyle otobüse binmediklerini ve bu durumun yolcu kuyruklarına yol açtığını açıkladı. Otobüslerin sefer başı ortalama 84 yolcu taşıdığını belirten EGO, sağlanan toplam yolcu kapasitesinin yüzde 66 oranında kullanıldığını ifade etti.
115 SERVİS PLANLANDI
Öğrenciler için 474 numaralı AYBÜ - Saray - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı hattın hizmet verdiğini açıklayan EGO, kent merkezine daha kısa sürede ulaşım sağlayabilmesi için ekspres servis uygulamasına geçildiğini belirtti. EGO, 58 adet sefer Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) yerleşkesinden, 57 adet sefer Kızılay durağından karşılıklı olarak hareket edecek şekilde toplamda 115 adet servis planlaması yapıldığını açıkladı.
EGO'dan yapılan açıklamada "İlave hat planlamasıyla 474 hat numaralı güzergâhımıza ek olarak, öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda 09 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 499-51 Esenboğa AYBÜ – Çubuk KYK Yurdu ve 499-52 Esenboğa AYBÜ – Etlik AYBÜ hat numaralı güzergâhlar tahsis edilerek hizmet verilmeye başlanmıştır" denildi.
Etimesgut'ta lise öğrencilerinin otobüs mağduriyeti: Uzun kuyruk, balık istifi yolculuk
EGO'ya Genel Müdür dayanmıyor: Taylan Engin istifa etti, yerine Adem Yılgın atandı
Çubuk'tan sonra Gölbaşı: KYK'da kalan öğrencilerin otobüs isyanı
Ankaralı mağdur oldu: EGO Cep'te uygulamasında bakiye sorunu