SEÇAP Çalıştayı'nın ikinci aşamasını tamamlandı
Çankaya Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SECAP) kapsamında düzenlenen çalıştay serisinin ikinci etabını gerçekleştirdi. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde gerçekleşen etkinlikte, projenin dış paydaşları bir araya gelerek SECAP için belirlenen hedefler ve kaydedilen ilerlemeler üzerinde duruldu.

Çankaya Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir enerji alanındaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SECAP) hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen çalıştayın ikinci aşaması, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirildi. Çalıştayda, projede gelinen nokta ve belirlenen hedefler, dış paydaşların katılımıyla detaylı bir şekilde ele alındı.
Sürdürülebilir kent vizyonuyla çalışmalarını yürüten Çankaya Belediyesi, iklim değişikliğine uyumlu, dirençli ve güvenli bir kent oluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, herkesin erişebileceği sürdürülebilir enerji kaynakları sağlama amacıyla SECAP kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlk olarak 26 Kasım’da düzenlenen ve belediye birimlerini kapsayan iç paydaş toplantısının ardından, ikinci çalıştayda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri gibi dış paydaşlarla bir araya gelindi.
Toplantı, Çankaya Belediyesi'nin iklim değişikliğiyle mücadelede paydaş katılımını ön planda tutan yaklaşımını ortaya koyarken, sürdürülebilir bir geleceğe yönelik stratejilerin tartışılmasına olanak sağladı.
ÇANKAYA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde devam eden SECAP hazırlıkları kapsamındaki "Dış Paydaş Çalıştayı" Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirildi. Projenin devamı niteliğindeki çalıştaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı, Çankaya Belediyesi Çevre Komisyonu Meclis Üyeleri ve Müdürler, AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum ve İnsan Hakları Program Yöneticisi Umut İlkay Kavlak, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt, Etimesgut, Kahramankazan, Keçiören, Kızılcahamam, Yenimahalle belediyeleri, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Çankaya Kaymakamlığı, Ankara Barosu, Devlet Su İşleri, Ankara Kalkınma Ajansı, Çevre Mühendisleri Odası, TEMA, Çiğdemim Derneği, Jeoloji, Kimya, Makine Mühendisleri, Peyzaj Mimarları odaları, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kent Konseyi Başkent Meclisi, TEDU Sosyal inovasyon Merkezi ve TED Üniversitesi Girişimcilik Ofisi, GOFOR (Gençlik Örgütleri Forumu), Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Çevre Hukuku uzmanı Süheyla Suzan Gökalp, Küresel Denge Derneği temsilcileri ile akademisyenler, uzmanlar ve lisansüstü öğrencileri katıldı.
Çalıştay, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Alkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Alkan, konuşmasında iklim değişikliğiyle mücadelede atılan yenilikçi adımlara ve farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Ayrıca, SECAP’ın bu süreçte oynadığı kritik role dikkat çekerek, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında planın yol gösterici niteliğine vurgu yaptı.
Başkan Yardımcısı Alkan "Bu plan sadece çevresel anlamda değil, fiziksel, sosyal ve ekonomik risklerin de değerlendirilmesi açısından ilçenin geleceğine katkıda bulunacak önemli bir adımdır" dedi.
EMİSYONU EN AZA İNDİRMEK AMAÇLANIYOR
Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Filiz Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) projesinin teknik danışmanlığını üstlenen GTE firmasından Engin Koç, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban ve Dr. Çağrı Hasan Kahraman konuşmacı olarak yer aldı. İki oturum şeklinde planlanan çalıştayda, ilk oturumda proje yöneticisi Engin Koç, sera gazı emisyon envanteriyle ilgili ön bulguları paylaştı ve olası azaltım çözümlerini ele aldı. İkinci oturumda ise Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban ve Dr. Çağrı Hasan Kahraman, iklim değişikliğine uyum ve adaptasyon konularındaki ön değerlendirmelerini sundu. Çalıştay, soru-cevap bölümü ile genel değerlendirme ve önerilerle sona erdi.
SECAP projesiyle, Çankaya'nın enerji verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerji kullanımının teşvik edilmesi, sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim kaynaklı risklerin belirlenmesi ve bu sürece uyumlu çevre politikalarının oluşturulması hedefleniyor. Eylül 2024'te başlatılan bu projenin, Nisan 2025'te tamamlanması planlanıyor.
Değerli YeniAnkara.com.tr okurları,
YeniAnkara.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da YeniAnkara.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, YeniAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
YeniAnkara.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.