Başkentli sanatseverler için yeni bir sanat atölyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'nde atıl bir alana kazandırdığı SanAtölye projesi, Kent Estetiği ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları tarafından koordine edildi ve sanatseverler için önemli bir kültürel merkez olma yolunda adım attı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Beytepe Mahallesi'nde atıl durumda olan bir alanda "SanAtölye" adıyla yeni bir sanat merkezi açtı. SanAtölye, başlangıç olarak resim atölyesi ile faaliyetlerine başladı. İlerleyen süreçte Güzel Sanatlar Liseleri ve Fakülteleri giriş sınavlarına hazırlık eğitimleri, ayrıca resim, çini, keçe, ahşap boyama, deri işleme, karakalem ve ebru gibi atölyeler sunacak. Başkentliler, bu eğitim ve atölyelerden ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Atölyenin kapılarının tüm Başkentli sanatseverlere açık olduğunu dile getiren SanAtölye Resim Eğitmeni Filiz Köksal, SanAtölye'nin bütün sanatseverlere kapısını açan bir atölye olduğunu söyledi.
Sanatseverlerin buluşma adresi olduğunu aktaran Köksal, şöyle konuştu:
"7’den 70’e sanatseverlerin bir masada buluşma noktası. Resim, ebru, çini, heykel, karakalem, güzel sanatlar liselerine ve üniversitelerine hazırlık başlığı altında ücretsiz eğitimler veriyoruz. Daha sonra gelen talepler altında diğer kurslarımızı da açacağız. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortamı 7’den 70’e herkese kazandırdığı için.”
Sanatın çeşitli dallarıyla Başkentlileri bir araya getiren SanAtölye, gerçekleştirdiği ilk faaliyet olan resim atölyesiyle birlikte Başkentlilerden yoğun ilgi gördü.
BAŞKENTLİ SANATSEVERLER ÇALIŞMALARI ANLATTI
Aslı Çetin, hobi olarak uzun zamandır resimle ilgilendiğini ifade ederek, "Burası da yeni açılmış. Hem boş vakitlerimi değerlendirmek için hem de sanata biraz daha vakit ayırmak için geliyorum. Gazi Üniversitesinde Fransız Edebiyatı okuyorum. Burası biraz daha şehrin karmaşasından uzakta, daha sakin hem de rahat bir yer. Bence gayet güzel ben seviyorum.” diye konuştu.
Çisil Çınar, Gazi Üniversitesi Endüstri Ürün Tasarım öğrencisi olduğunu belirterek, "Buraya gelmemin sebebi açıkçası, çizim üzerinden kendimi geliştirmek. Çizim açısından da kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Burayı arkadaşlarım vasıtasıyla öğrendim ve onlarla beraber geleceğim.” dedi.
Berensu Ergür, “Burayı öğretmenimiz sayesinde keşfettik. Güzel Sanatlar Bölümünü kazanmak istiyorum. Eğitim kalitesi gayet güzel.” ifadelerini kullandı.
Bengisu Kandemir, “Burada seramik, çini, heykel, resim gibi olanaklar var. Çok olanağı olduğu için sadece resim değil istersek seramik de yapabiliriz, heykel de yapabiliriz o yüzden bizim için daha mantıklı ve tercih sebebimiz oldu.” şeklinde konuştu.