Beypazarı'nın bu eşsiz lezzetini yemeye doyamıyorsunuz!

Başkent'in coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan Beypazarı kurusu, geçmişten günümüze uzanan bir lezzet.Beypazarı'na özgü bu eşsiz tat, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Beypazarı'nın bu eşsiz lezzetini yemeye doyamıyorsunuz!

Ankara'nın Beypazarı ilçesi kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkıyor. İlçenin kendine özgü birçok yöresel ürünü bulunuyor. Bu ürünlerden biri de Beypazarı kurusu... Yöreye özgü olan Beypazarı kurusu, geçmişten günümüze uzanan bir lezzet. Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bu eşsiz tat, hem bölge sakinlerinin hem de turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

bu-lezzet-aliskanlik-yapacak-beypazari-kurusu-h1561190166-870b11.gif

bu-lezzet-aliskanlik-yapacak-beypazari-kurusu-h1561190166-870b11.gif

BU EŞSİZ LEZZETE YERLİ VE YABANCI TURİSTLER BAYILIYOR!

Beypazarı kurusu, sert yapısı ve kendine has tarçın kokusuyla biliniyor. Osmanlı döneminden miras kalan bu lezzet, geleneksel olarak odun fırınlarında pişirilir ve uzun süre bayatlamadan saklanabilir.

Tarihi dokusuyla Yaşayan Köy! Ankara’da eşiniz ve çocuğunuzla gidebileceğiniz harika bir mekânTarihi dokusuyla Yaşayan Köy! Ankara’da eşiniz ve çocuğunuzla gidebileceğiniz harika bir mekân

İçerisinde sadece un, su, tuz, tereyağı ve maya gibi basit malzemeler bulunsa da, özel yoğurma ve pişirme teknikleri sayesinde benzersiz bir lezzete kavuşur.

3482.gif

3482.gif

Son yıllarda Beypazarı kurusu, geleneksel yöntemlerle üretilmeye devam ediyor. Beypazarı’ndaki yerel üreticiler, bu lezzeti hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtmak için çeşitli projeler geliştiriyor. Kurunun ünü, artık Türkiye sınırlarını da aşacak.

Ankara'ya özgü bu helvayı yemeyen pişman olur!Ankara'ya özgü bu helvayı yemeyen pişman olur!

BEYPAZARI KURUSUNA HER GEÇEN GÜN TALEP ARTIYOR

Beypazarı kurusu, sade olarak tüketilebileceği gibi, çay ve kahve gibi içeceklerle de mükemmel bir uyum sağlıyor. Aynı zamanda kahvaltılarda veya ara öğünlerde tercih edilen bir atıştırmalık olarak da sofralardaki yerini alıyor. Bu geleneksel lezzetin kültürel bir miras olmanın ötesinde, gastronomik bir değer haline de getirdi.