ASO Başkanı Seyit Ardıç: "Ankara'nın önemi her geçen gün artıyor”
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, küresel sanayi dönüşümünün yapay zeka, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve biyoteknoloji gibi alanlarda hız kazandığını belirterek, Türkiye’nin bu dönüşümde lider olabilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Ardıç, “Sanayi-devlet-üniversite iş birliği ile güçlü bir ekosistem oluşturarak ülkemizin rekabet avantajını artırabiliriz. Yenilikçi teknolojilere yatırım yaparak sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabiliriz” dedi.
SANAYİDE KÜRESEL DÖNÜŞÜM VE TÜRKİYE’NİN YERİ
ASO Başkanı Ardıç, Dubai Future Foundation tarafından yayımlanan “Gelecek Fırsatları Raporu: Global 50” çerçevesinde Türkiye’nin sanayi ve teknoloji politikalarını değerlendirdi. Küresel ekonomide rekabet avantajının, sürdürülebilir teknolojileri en hızlı benimseyen ülkelerde olacağını ifade eden Ardıç, Türkiye’nin özellikle yüksek teknoloji ve stratejik sektörlerde önemli bir oyuncu olabileceğini söyledi.
Ardıç, raporda yer alan dinamik enerji yönetimi, sürdürülebilir üretim, biyoteknoloji ve akıllı tedarik zincirleri gibi unsurların, Türkiye’nin sanayi ekosistemini yeniden şekillendirecek kritik başlıklar arasında bulunduğunu belirtti. Bu doğrultuda, yenilikçi düşünce yapısının, dijitalleşmenin ve yeşil dönüşümün sanayi politikalarının temel taşları olması gerektiğini ifade etti.
DÖNÜŞÜME LİDERLİK EDEBİLECEK GÜÇLÜ ALTYAPI
Sanayide dönüşüm sürecini bir fırsata çevirebilecek güçlü bir üretim altyapısına ve beşeri sermayeye sahip olduklarını dile getiren Ardıç, bu sürecin etkin bir şekilde yönetilmesi için stratejik planlamaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde açıklanan “2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi” ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu belge, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu çerçevesinde şekillendirildi ve beş temel amaç doğrultusunda 100 strateji ve 20 makro hedef içeriyor. Yüksek Teknoloji, Dijital Ekonomi, Yeşil Dönüşüm, Küresel Entegrasyon ve Yapısal Dönüşüm gibi başlıklar, geleceğin sanayisini bugünden inşa etmemiz için önemli bir yol haritası sunuyor. Bu hedeflere ulaşabilmek için etkin ve kararlı politikalar uygulamalıyız.”
ANKARA: GELECEĞİN SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÜSSÜ
ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın yüksek teknolojili üretimde ve Ar-Ge yatırımlarında Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olduğunu belirterek, Başkent'in sanayi ve teknoloji alanında sunduğu fırsatları şu sözlerle dile getirdi:
“Ankara, yüksek teknolojili ihracatta yüzde 12’lik pay ile Türkiye’de lider konumda bulunuyor. Ayrıca Ar-Ge harcamalarında da ilk sırada yer alarak, teknolojik yeniliklerin merkezi olma özelliğini taşıyor. Savunma sanayi, medikal teknoloji, yenilenebilir enerji gibi stratejik sektörlerdeki yatırımlarıyla Ankara’nın önemi her geçen gün artıyor. Şehrimizin güçlü üretim altyapısı, teknoloji geliştirme merkezleri ve nitelikli insan kaynağı, onu geleceğin sanayisini şekillendirecek en önemli merkezlerden biri haline getiriyor.”
ASO’NUN SANAYİ VE TEKNOLOJİ VİZYONU
Ankara Sanayi Odası olarak “Sanayi ve Teknolojinin Başkenti” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Ardıç, küresel sanayi haritasında Ankara’nın daha güçlü bir konuma ulaşması için sanayicilerle birlikte hareket ettiklerini ifade etti.
“Sanayi ve teknoloji alanında geleceğin trendlerine ayak uydurabilmek için sanayi-devlet-üniversite iş birliğini güçlendirmeliyiz. Yapay zeka, akıllı üretim sistemleri, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda yatırımları artırarak, Ankara’yı küresel sanayinin öncü şehirlerinden biri haline getirebiliriz. Ankara Sanayi Odası olarak, sanayicilerimizle birlikte bu dönüşümü şekillendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”
Türkiye’nin sanayi devrimindeki yerini güçlendirmek için güçlü bir stratejik vizyona ve etkin iş birliklerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ardıç, geleceğin sanayisini bugünden inşa etmek için harekete geçme çağrısında bulundu.
Değerli YeniAnkara.com.tr okurları,
YeniAnkara.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da YeniAnkara.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
YeniAnkara.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, YeniAnkara.com bu sorumluluğu üstlenmez.
YeniAnkara.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.