Ankara'nın gece lezzetleri alarm veriyor: Satışlar yarıya düştü!

Ankara'nın önemli gece lezzetlerinden olan kokoreçin son yıllarda ekonomik nedenlerden dolayı satışları yarı yarıya düştü.

Ankara'nın gece lezzetleri alarm veriyor: Satışlar yarıya düştü!

Mamak Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan dükkanlarında 5 yıldır kokoreççilik yapan Soner Yılmaz, sektörle ilgili yaşadığı sorunları ve olayları inceliklerini yeniankara.com.tr'ye anlattı. Yılmaz, son dönemdeki operasyonların ciddi anlamda düştüğünü belirttiği ciddi bir patlama olduğunu ifade etti.

“Genel anlamda işler stabil. Geçen yıllık karşılaştırmalı satışlarımızda büyük bir fark var. Şu anda işlerimiz yarı yarıya düşük durumda” diyen Yılmaz, ekonomik dalgalanmaların ve insanların harcamalarındaki değişimin olumsuz bozulmasını ifade etti.

GECE ÇALIŞMANIN ZORLUKLARI

Kokoreççiliğin en zor taraflarından birinin çalışma saatleri olduğunu söyleyen Yılmaz, sabaha kadar çalışmak zorunda olduğunu ifade etti. Dükkanı genellikle açıldıktan sonra açtıklarını belirten Yılmaz, bu şekilde almayı daha kolay hale getirdiklerini anlattı.

İŞİN PÜF NOKTASI: BALIKESİR KUZUSU

Kokoreç ayrıntılarından da bahseden Yılmaz, şunları söyledi:

“Öncelikle ustamız Abdu Yılmaz ile uzun yıllar birlikte çalışıyoruz. Bu kendine özgü bir lezzet yaratmamıza neden oldu. Öte yandan da kokoreçi közde yaklaşık 4-5 saat pişiyoruz. Ardından kömür ateşini alıp en son 'pleyt' dediğimiz aşamada kavuruyoruz. Bu hazırlık aşamaları olmadan kokoreçin lezzeti tam olmaz. İşin en büyük sırrı ise kokoreç Balıkesir süt kuzusu olmazsa olmaz gerçek lezzeti yakalamak imkansızdır.”