Ankara’daki Doğantepe Mahallesi’ne kulak veren yok: Ne otobüs ne hizmet gidiyor!

Altındağ ilçesine bağlı Doğantepe Mahallesi Muhtarı Selman Eker, mahalledeki başlıca sorunları Yeni Ankara'ya anlattı. Mahalle sakinleri, daha yaşanabilir bir ortam için çaba gösterirken, yetkililerden destek bekliyor.

Ankara’daki Doğantepe Mahallesi’ne kulak veren yok: Ne otobüs ne hizmet gidiyor!

Doğantepe Mahallesi Muhtarı Selman Eker, mahalledeki ulaşım, sağlık ve altyapı eksikliklerine dikkat çekerek, bu sorunların çözülmesi için hem yerel yönetimlere hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerini iletiyor. Eker, mahalleye daha yaşanabilir bir ortam sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

“MAHALLEMİZ DEĞİŞİM İSTİYOR”

Eker, “On yedi yıldır Doğantepe Mahallesi’nde yaşıyorum, aslen Çorumluyum. Mahalleme hizmet etmeyi sevdiğim için muhtar olmaya karar verdim.” diyerek, mahalleye olan bağlılığını ve hizmet aşkını dile getirdi. İlk dönemine başlayan Eker, “Benden önceki muhtar tam 25 yıl boyunca görevdeydi. Mahalleli bir değişim istiyordu. Allah’a şükür, eski muhtarımız encümenliğe geçti, mahallemiz de beni bu göreve layık gördü” ifadeleriyle, mahalledeki değişim isteğini vurguladı.

“HASTANE ULAŞIMI YOK, SEFERLER YETERSİZ”

Mahallenin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Eker, “Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlayacak bir dolmuş hattı planlandı ancak dolmuşçular güzergâhı beğenmedikleri için bu hattı çalıştırmıyorlar. Otobüs seferlerimiz ise yetersiz. Sabah 07.00-08.00 saatleri arasında sıklaşsa da günün geri kalanında otobüsler yarım saatte bir geliyor. Akşam saatlerinde ise doluluk nedeniyle otobüslere binmek imkânsız hale geliyor. Özellikle 18.00’den sonra ulaşım ciddi bir mağduriyet yaratıyor. En büyük sorunlarımızın başında ulaşım geliyor” dedi.

MAHALLEDE TEMEL İHTİYAÇLAR EKSİK

Mahalledeki sağlık hizmetlerine de değinen Eker, mahalle nüfusuna dikkat çekerek mahallelinin ihtiyaçlarını şu sözlerle sıraladı: “Mahallemizin nüfusu yaklaşık 13 bin kişi. Yaş dağılımı oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor. Genç nüfus kadar yaşlı nüfusumuz da fazla. Mahallemizin temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Bir pazar yeri ve yeterli sağlık ocağına ihtiyacımız var. Mevcut sağlık ocağımız dört kişilik bir kapasiteye sahip ve ihtiyacı karşılamıyor. Mahalle sakinleri başka semtlere gitmek zorunda kalıyor. Bu da özellikle yaşlılar için ciddi bir sorun.”

“İŞ İNSANLARI BÖLGEYE YATIRIM YAPMAK İSTEMİYOR”

Eker, mahalledeki alt yapı eksikliğini hatırlatarak,“Mahallemizde bir postane, ATM, spor tesisi veya sosyal aktivite alanı yok. Çocuklarımızın spor yapabileceği alanlar bulunmuyor. Müteahhitler bile buraya yatırım yapmak istemiyor çünkü altyapı eksiklikleri nedeniyle yapılan binalar değer kazanmıyor” diyerek mahalledeki altyapı eksikliklerinin yatırımcıları bile etkilediğini ifade etti.

“OLUMLU YÖNDE YAŞANAN TEK GELİŞME, GÜVENLİK”

Mahalledeki güvenlik sorunlarının ise Kaymakamlık tarafından yapılan müdahalelerle azaldığını belirten Eker, “Sosyal aktivitelerin ve yeterli hizmetlerin olmaması, gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesine zemin hazırlıyor. Altındağ Kaymakamlığı bu konuda çok hassas. Mahallemize bekçi desteği sağladı ve güvenlik anlamında önemli adımlar atıldı. Önceden Doğantepe’de kadınlar akşam dışarı çıkamazken, şimdi çok daha güvenli bir ortam oluşmaya başladı” dedi.

“BİZİM SİYASİ BİR AYRIMIMIZ YOK”

Eker, sorunları hem Altındağ Belediyesi’ne hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini belirterek, “Bizim siyasi bir ayrımımız yok; her partiye sorunlarımızı aktarıyoruz. Amacımız mahallemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek” ifadelerini kullandı.