Ankara Güvenpark'ın Minibüs Durağındaki Sevilen Yüzü: Beyaz Şapkalı Abi

Ankara'nın Kızılay semtinde bulunan Güvenpark Minibüs Durağının sevilen görevlisi Orhan Adanır, 1999 yılından beri bu durakta hizmet veriyor.

Ankara Güvenpark'ın Minibüs Durağındaki Sevilen Yüzü: Beyaz Şapkalı Abi

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Yaklaşık 24-25 yıldır bu görevi sürdüren Adanır, müşterilerine sadece bir durak görevlisi olarak değil, bir aile üyesi gibi davranarak tanınır hale geldiğini ve çalışma yaşamındaki duyduğu sevinci dile getirildi.

Yaşadığı 25 yıllık serüvenini anadolugazete.com.tr ile paylaşan Orhan Adanır, "Buraya gelen her vatandaşımı kendi ailem gibi görmeye çalıştım" dedi. İnsanlara yardımcı olmayı ve samimi bir diyalog kurmayı işinin bir parçası olarak gören Adanır ve diğer görevliler, vatandaşlara yıllar boyunca hizmet verdikleri için yolcular tarafından güvenilir ve durağın tanınır yüzü oldu.

555.jpg

Vatandaşlara zor zamanlarında yardımcı olma konusunda da hazır olan beyaz şapkalı lakaplı Adanır, unutulan cüzdanı veya eksik parası olan yolculara da yardımcı olduğunu belirterek anadolugazete.com.tr ile yaptığı özel röportaj sonrası, unutulan bir cüzdanı bulup sahibine teslim etti ve bir başka vatandaşa yardım etmenin verdiği mutluluğunu yaşadığını aktardı.

a3.jpg

BEYAZ ŞAPKALI ABİ

Sokullu durağında geçen 25 yıl boyunca hem işini severek yapmanın hem de insanlara yardım etmenin manevi tatminini yaşamaya devam ettiğini belirten Orhan Adanır ayrıca beyaz şapkasıyla da tanınır hale geldi. Yaz-kış taktığı şapka ile özdeşleşen Adanır’a yolcular, ‘Beyaz Şapkalı Abi’ olarak sesleniyorlardı.

BEYAZ ŞAPKALI ABİ ARTIK ‘YEŞİL ŞAPKALI’ OLARAK TANINIYOR

Beyaz şapkası eskidiği için yeşil renk bir şapka alan Adanır, uzun zamandır kendisini beyaz şapkasından tanıyan sevimli bir teyzenin bir gün şapkasını evinde unuttuğu için kendisine sitem ettiğini söyleyerek, “Teyze beni hep beyaz şapkamdan tanırdı. Aynı teyze bu kez de şapkamın rengini değiştirdiğim için yanıma gelip, ‘Evladım, ben de seni arıyorum. Şapkanı niye değiştirdin? Seni bulmakta zorlandım’ dedi. Ben de kendisine, ‘Teyzecim, bundan sonra beni yeşil şapkamdan tanıyacaksın’ sözleriyle yeşil şapkaya dönüşünü paylaştı.

90ic.jpg

25 YILLIK TATLI HİKAYE

Mesleğinin en güzel yanlarından birinin vatandaşlarla samimi dialoglar geliştiren ve yolcular ile geçmişin izlerini taşıdığını belirten Adalı, yakın zamanda yaşadığı bir anıyı ise sözlerle anlattı: “Güvenpark'ta yıllar önce annesi ve babasıyla minibüslere binen küçük bir kız çocuğu, büyüdüğünde artık tek başına binmeye başladı. Bir gün, yanında 10-12 yaşlarında bir kız çocuğuyla hangi minibüslere bineceğini tarif ederken, onları gördüm ve yüzümde tebessüm oluştu. Yanlarına yaklaşarak, hanımefendiye kendisinin de yıllar önce aynı şekilde bu durakta küçükken ailesiyle yolculuk yaptığını ve şimdi ise kendisinin kızına yol tarifi yaptığını görmenin verdiği sevinci anlattım. O da bana, ‘Evet abicim. Seni hatırlıyorum. Ben büyüdüm ve şimdi kızımla buradayım ama sen hala hep aynısın. Hiç değişmemişsin. Sadece şapka rengin değişmiş.’ dedi ve ikimiz de tebessüm ettik.”

z.jpg

EN TEMEL UNSUR EMPATİ KURMAKTIR

Orhan Adanır, insanlara yardım etmenin en temel unsurunun empati kurmak olduğunu söyledi. Müşterilere en uygun ulaşım yollarını önererek yardımcı olan Adanır, bu samimi yaklaşımı sayesinde mutlu müşterilerle dolu bir durak yaratmakta.

Güvenpark Minibüs Durağının yardımsever görevlisi Orhan Adanır, yıllar içinde hem işini hem de müşterilerini sevgi ve saygıyla kucaklamış bir aile üyesi olarak kabul ediliyor.

Adanır sözlerini, insanlara yardım etmenin hem yardımlaşmayı teşvik ettiğini hem de manevi bir haz sağladığı vurgusuyla tamamladı.