Adem Çetin, "Öğretmenlik meslek değil, bir yaşam biçimi"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkçe Öğretmeni Adem Çetin ile mesleği, eğitim sistemi ve öğretmenlik üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. 15 yıldır ülkenin farklı bölgelerinde öğretmenlik yapan Çetin, mesleği bir yaşam biçimi olarak gördüğünü belirtti.

Adem Çetin, "Öğretmenlik meslek değil, bir yaşam biçimi"

ankaraulusgazetesi.com.tr'den alınan habere göre Adem Çetin, gerçekleştirdiği söyleşide öğretmenlik mesleğinin temelinde insan yetiştirmenin yer aldığını ifade ederek, "İdealist olmayan bireyler maalesef bu mesleğe zarar veriyor. Bankamatik memuru gibi çalışan öğretmenlere kızıyorum. Öğrencilerin hayatlarına dokunmak bu kadar kolayken, görevini sevmeden yapanlar binlerce çocuğun heba olmasına neden oluyor," dedi.

ADEM ÇETİN KİMDİR?

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden olan Çetin, 15 yıldır özel okullarda görev yapıyor. Ankara Etimesgut'ta bir özel okulda öğretmenliğe devam eden Çetin, evli ve bir çocuk babası. Mesleğini severek yaptığını belirten Çetin, öğretmenliği bir yaşam biçimi olarak tanımlıyor.

"OKUMAK BİR İHTİYAÇTIR"

Öğrencilerine en önemli tavsiyesinin "Okumak bir ihtiyaçtır" olduğunu vurgulayan Çetin, "Bahane insanın kendisine söylediği en büyük yalandır. Bu iki cümlenin ışığında öğrencilerime okumanın ne kadar önemli olduğunu ve gelecekleri adına sorumluluk alanlarına odaklanmalarını, bahanenin hiçbir işe yaramadığını anlatıyorum." diye konuştu.

3.jpg

"EĞİTİM ARKA PLANDA KALIYOR"

Çetin, günümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğretim kısmının ön plana çıktığını, eğitimin ise geri planda bırakıldığını belirtti. Bu durumun öğretmenlerin sorumluluğunu artırdığını ifade eden Çetin, "Herhangi bir mesleğe misyon yüklemenin anlamsız olduğunu düşünüyoruz ama öğretmenlik bir öğrencinin hayatına en yakından dokunma fırsatı sunuyor bizlere. Bu sebeple öğretmenler öğrencilerin bulundukları alanda kendilerinin ne kadar önemli olduklarının bilincinde olmalıdır. Bu mesleğin geleceğimizi şekillendiren bireyleri yetiştirdiğini düşünerek hareket etmeliyiz. Maalesef günümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğretim ön plana çıkarılıp eğitim arka planda bırakılıyor. Mesleği sevmeyen bireyler maalesef dertlenmiyorlar ama hala umudumuz var ve işini çok iyi yapan öğretmenlerimiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorlar." dedi.

"PAHALI HEDİYELER DEĞİL, İÇTEN MESAJLAR MUTLU EDİYOR"

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde nasıl bir hediye beklediği sorulan Çetin, “Pahalı bir hediye mi, kalpten yazılmış iki satır şiir mi? Sizce hangisi daha değerlidir? Ben kalpten yapılmış kutlama mesajlarını daha çok önemsiyorum. dedi.

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz: