2 poşet kıyafetten işletmeciliğe evrilen hikaye | Kendine inanan bir kadının inanılmaz yolculuğu

VIP Organizasyon tarafından Ankara Keçiören Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivali, kadınları büyüledi. Festivalde, ASK BUTİK standı ile yer alan işletme sahibi Fatma Yüce, anadolugazete.com.tr’ye sektöre adım atma hikayesini anlattı.

2 poşet kıyafetten işletmeciliğe evrilen hikaye | Kendine inanan bir kadının inanılmaz yolculuğu

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Keçiören Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivali’ne katılan Fatma Yüce, yaklaşık 2,5 yıl önce boşandıktan sonra yaşadığı boşluktan güç alarak sektöre adım attığını paylaştı. Boşandıktan sonra 50 yaşında iş bulma konusunda zorluklar yaşadığını belirten Yüce, butik işinde deneyimli olan bir arkadaşının kendisine sağladığı destek ve motivasyon sayesinde kendi giyim ürünlerini satma hayalini gerçekleştirmeye başladığını ifade etti.

3.jpg

"FESTİVALLER, İŞLETMELER İÇİN ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR"

İlk adımını sadece 2 poşet kıyafet alarak atan Fatma Yüce, zaman içinde ürünlerini çevresindekilere satarak kendi markasını oluşturdu. ASK BUTİK adını, kızının adı ve soyadının baş harflerinden alarak koyan Yüce, kızı ile birlikte işe atıldıkları bu yolculukta festivallerin önemli bir rol oynadığını vurguladı.

1.jpg

Eşinden boşandıktan sonra bir dönem boşluğa düştüğünü ve geçim kaygısı yaşadığını belirten Fatma Yüce, hikâyesini şöyle anlattı:

“50 yaşında iş bulamam diye düşündüm. Hiç çalışma hayatı daha önce yaşamadığım içim ne yapacağımı da bilmiyordum. Bir gün hastane dönüşü bir arkadaşıma uğradım. O da butik işi yapıyordu. Beni bu konuda motive etti. Sonra küçük miktarda toptancıdan alışveriş yaptım. 2 poşet aldım ve giyim sektörüne adım attım. Sonrasında akrabalarım ve yakın çevreme ürünlerimi sattım. Böylelikle yıllarca hayalini kurduğum, kendim tasarladığım düşündüğüm ve kendime neyi yakıştırıyorsam o ürünleri satmaya başladım.

Eskiden de kıyafetlerimi kendim çizip mahalle terzilerine götürürdüm. Onlar da dikerdi. Çevremde ve sevdiklerime özel günlerinde destek olurdum. Kıyafet fikirleri kombineler yapardım. Benim fikirlerimi önemserlerdi. Ancak evliliğimde eşim buna asla müsaade etmez, ‘Gerek yok böyle şeylere. İhtiyacın yok’ der ve bana engel olurdu.”

2.jpg

Yüce, “Tabii ki çıktığım bu yolda Organizasyon Müdürü Şeyma Hanım’ın yeri ve önemi çok büyük. Beni doğru motive eden ve bu yolculuğumun temelini atan kişi kendisi. Şeyma Hanım, küçücük dokunuşlarla büyük hayatlar oluşmasına vesile oluyor. İlk festivalim Altınpark’ta oldu. Daha sonra festivaller oldukça katılmaya başladım ve kendi markam oluşmaya başladı. Şimdi de buradayım. Ürün çeşitlerimiz festivallerde müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor.” şeklinde konuştu.

Fatma Yüce, yaşadığı zorlu dönemleri atlatarak kendi markasını oluşturmanın gururunu yaşarken, bir yandan da içinde uhde olan eğitimine devam etme kararı aldığını ve üniversiteye başlamaya hazırlandığını belirtti.

Kadınlara seslenen işletme sahibi Fatma Yüce, zorlu süreçlerin sonunda pes etmemelerini, kendilerine güvenmelerini ve yeteneklerini keşfetmelerini önerdi. Her şeyin temelinin bir adım atmaktan geçtiğini söyleyen ve hayallerinin peşinden giderek başarılı bir iş kadını olmanın verdiği mutluluğu yaşayan Yüce, kadınların güçlü olduğunu ve her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini vurguladı.