Çağın firavunları ilahlık peşinde!!!
En ücra köyden en kalabalık şehirlere yönümüzü nereye dönsek bir bireysellik ve plansızlıklar silsilesi ile karşılaşıyoruz.Üretimde verimliliği yakalayamıyor...
En ücra köyden en kalabalık şehirlere yönümüzü nereye dönsek bir bireysellik ve plansızlıklar silsilesi ile karşılaşıyoruz.
Üretimde verimliliği yakalayamıyor, maliyetleri düşüremiyor, kendimiz için işletme modeli oluşturamıyoruz. Sermaye biriktiremiyoruz. Biz hala küçücük bahçelerin üreticisi, küçük tüccarların satıcısıyız. Bu nedenle, ülkemiz tarımının en önemli sorunu olan parçalı arazi sorunu ne pahasına olursa olsun mutlaka çözüm bulmalıdır.
Pek çok defa ifade ettik. Ülkemiz tarımında inanılmaz bir plansızlık hakimdir. Tarım hiçbir kuralın olmadığı yegane üretim alanıdır. Yapılan hiçbir üretim tipi için izin gerekmez. Bu nedenle, tıpkı kentlerin planlandığı gibi, tarımında planlanması gerekir. Dileyenin dilediği yerde, dilediği üretim modelini uygulaması yerine, bölgeler için en uygun üretim tipleri belirlenmeli ve o tipler desteklenmelidir.
Küreselci vampirlerin kıtlık üzerinden insanlığı esir alma planı olduğunu hatırlatır bir an önce doğru tarım uygulamalarına geçmenin mecburiyet olduğunun altını ısrarla çizmek isterim .
Rabbimizin insan nefsine uyguladığı imtihanı hatırlayacak olursak
Rivayete göre, Cenâb-ı Hak nefse:
- Ben kimim, sen kimsin? diye sormuş. Nefis de:
- Ben benim, sen sensin! diye cevap vermiş. Bunun üzerine Allah ona azab vermiş, Cehenneme atmış, sonra yine sormuş:
- Ben kimim, sen kimsin?
Nefsin cevabı aynı olmuş:
- Ben benim, sen sensin!
Hangi azâbı verdiyse, nefis gurur ve enaniyetinden vazgeçmemiş. Nihayet uzun süre aç bırakarak
bir nevi oruç tutturmuş, sonra tekrar sormuş:
- Ben kimim, sen kimsin?
Nefis bu sefer şu cevabı vermiş:
- Sen benim Rabb-i Rahîmimsin, bense senin âciz bir kulun...
Buradan da anlaşılacağı üzere İlahlık iddiasına soyunan çağın firavunları insanlığı itaat ettirmenin açlık kıtlık senaryosunda geçtiğini biliyor ve tüm planlarını bunun üzerine yapıyorlar. Yarın geç olmadan bir an önce planlı tarım politikalarına geçmek zorundayız. Üreten çiftçi dostlarıma selam olsun…