Ankara prangasını da çözdü

2019 Yerel Seçimi’nde zincirinden kurtulmuştu, bu seçimde prangasını çözdü Ankara. 5 yıldır ayağını sürüyerek yürümeye, paçasındaki ağırlıklarla koşmaya...

2019 Yerel Seçimi’nde zincirinden kurtulmuştu, bu seçimde prangasını çözdü Ankara. 5 yıldır ayağını sürüyerek yürümeye, paçasındaki ağırlıklarla koşmaya çalışıyordu. Melih Gökçek’ten kurtulmuş, Belediye Meclisi asılmıştı şehrin paçasına. Sonunda vatandaşla beraber çözdüler prangayı.

Önceki Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’den oluşan muhalefet üyelerinin sayısı CHP-İYİ Parti yönetiminden fazla olduğu için Ankara Büyükşehir Belediyesinin su gibi hayati projeleri dahi engelleniyordu. Öyle şehirden, ihtiyaçlardan kopuk, cezanlandırırcasına projeler engellediler ki Cumhurbaşkanı’nın onayladığı projeler de vardı içlerinde.

KAYBETMEK İÇİN DEVAM EDİN

30 Eylül 2023’te halktan, sokaktan kopuksunuz, şehri okuyamıyorsunuz, ‘Seçimi Kaybetmek İçin Devam Edin’ demiştik kendilerine (https://www.anadolugazete.com.tr/secimi-kaybetmek-icin-devam-edin-7340yy.htm).

Söz dinlemişler, kaybettiler!

Projeleri engelledi ya da geciktirdiler, projeler için bulunan kredileri Cumhurbaşkanı onayına rağmen reddettiler, ‘Ankapark’ gibi 801 milyon dolara mal olan çöplük projelerin hesabını sormadılar. Sabır taşımızı, suya muhalefetleri çatlattı.

ASKİ’yi çelmeleyerek en temel ihtiyacımız suyla vurmaya kalktılar Büyükşehir’i ve milleti. Önce gelirlerini yüzde 50 kısıtlayan kararı çıkarttı, sonra da projelere yapılacak yatırımları engellemeye çalıştılar. Bu projeler, onlarca yıldır dokunulmayan içme suyu ve kanalizasyon projeleriydi.

SUYLA SİYASET OLMAZ

İçilebilir suyu olmayan ilçelerimize su götürülecek, taşkınlara karşı kanalizasyon çalışması yapılacaktı. Muhalefet ettiğini sanan Belediye Meclisi üyeleri, çoktandır yetersiz kalan Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi İyileştirme Projesi’ni de Temmuz 2023’te reddetmişti.

1993 yılında hizmete giren tesis için 2016 yılından bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Valiliği, ODTÜ ve Türkiye Su Enstitüsü, raporlarıyla yenilenmesi ve genişletilmesi için uyarıyordu. Cumhurbaşkanlığı onayından geçmiş bir projeydi. 6 milyonluk şehrin suyuyla siyaset yapmaktan da hiç çekinmediler.

Rahatlığa, genişliğe, sorumsuzluğa bakar mısınız? Su adamına göre, partiye göre akıyor sanki, kendi seçmenini de cezalandırıyor, umurunda değil.

Yani ‘seçimi kaybetmek için devam ettiler!

SELAMSIZ İLÇELER

AKP-MHP’den ilçe belediye başkanları uyarılmış, “Büyükşehir’le görüşmeyin” diye. Büyükşehir Belediyesiyle birçok işi olan belediyeler, selam veremedi Mansur Yavaş’a. Yapılamayan projeleriyle kaldılar.

Melih Gökçek kapılarına uğramamıştı, elini uzatan başkana, bu sefer de partileri müsaade etmedi o eli tutmaları, önlerini açmak için. Doğu ve Güneydoğu’daki ilçelerden farkı yok koca başkentin bazı ilçelerinin. ‘Siyaset’ dedikleri bu işte.

SONRAKİ DERS GENEL SEÇİM’DE

Yerel yönetimlerin, seçimden sonra partisi olmaz. Hizmetler, herkes içindir, herkes faydalanır ya da zarar görür. Bile bile zarar vermek, böyle sandığa gömülmeyle cezalandırılır. Siyaset koridorlarından başını çıkaramayanı, o koridorda boğar sandık.

Büyükşehir’le beraber 16 ilçe belediyesini aldı CHP. Belediye Meclisi’ndeki çelmeler, sorumsuzluklar, hizmetin ayağına ağırlık yapamayacak artık.

İlçe meclislerinde de CHP 349, AKP-MHP’nin Cumhur İttifakı, 265 üyeye sahip oldu. Yeniden Refah Partisi (YRP) 6, Büyük Birlik Partisi (BBP) de 5 sandalye elde etmeyi başardı.

Seçmeniyle başkanı, çözdü prangalarını. Bundan sonra Ankara’ya takılacak çelme, Genel Seçim’in ders konusudur!

SON DAKİKA HABERLERİ

Ali İnandım Diğer Yazıları