Türkiye'de arıcılık sektörünün gelişimi için teşvikler artıyor

Türkiye, zengin biyolojik çeşitliliği ve çeşitli iklim koşullarıyla farklı bal türlerinin üretimine olanak sağlayan bir ülke konumunda olurken ülkenin coğrafi yapısı ve iklimi, farklı bitki türlerinin yetişmesine ve bu bitkilerden elde edilen çeşitli bal üretilmesine imkan tanıyor.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ülkede çam balı, kestane balı, çiçek balı, adaçayı balı, ıhlamur balı, narenciye balı ve lavanta balı gibi birçok tür bulunuyor. Her bir bal çeşidi, yetiştiği bitki türüne, coğrafi bölgeye ve iklim koşullarına göre farklı lezzet ve özellikler sergiliyor.

Bal üretiminde dünyada ikinci sırada yer alan ve çam balı üretiminin yüzde 90'ınını gerçekleştiren Türkiye'de yıllık bal üretimi 115 bin ton, ortalama kovan başı verim ise 12,5 kilogram.

TEŞVİKLER DEVAM EDİYOR

Ülkedeki arıcılığı desteklemek ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teşvikler uyguluyor. Arıcılık faaliyetlerini teşvik etmek için devlet tarafından mali desteğin yanı sıra arıcılıkla ilgili eğitim programları, teknik danışmanlık hizmetleri ve pazarlama faaliyetlerini destekleri de sağlanıyor.

Ülke genelinde arıcılığın yaygınlaştırılması ve sektörün daha da geliştirilmesi amacıyla projeler arasında ise arı yetiştiriciliğinin modernize edilmesi, arıcılık ekipmanlarının geliştirilmesi ve arıcılıkla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi gibi çalışmalar bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber