SWOT analizi ne anlama geliyor? SWOT analizinin olumlu yönleri nelerdir? SWOT analizinin olumsuz yönleri nelerdir?

SWOT analizi ne anlama geliyor? SWOT analizinin olumlu yönleri nelerdir? SWOT analizinin olumsuz yönleri nelerdir? İşte detaylar…

SWOT analizi, incelenen kuruluşun, tekniğin, sürecin veya durumun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemekte ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri tespit etmekte kullanılan bir tekniktir.

HARİCİ BİLEŞENLER DİKKATE ALINIR

SWOT analizi, hedefin ve tüm kayıtların tanımlanmasıyla iş analizi süreci şekillendirilir. Bu analizde hem dahili faktörler (yetenekler, rekabet, kaynaklar, tecrübe vb.), hem de harici faktörler (politik, ekonomik durum, rakipler, yönetim konumu, teknolojik yetersizlik vb.) dikkate alınır. Bu özet bakış açısı, stratejide başarı potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.

Ülkeler, kuruluşlar ve organizasyonlar, ayrıntıların uyumunu sağlamak için SWOT analizini kullanarak mevcut durumlarını belirlemeli ve oluşturma yönetim süreci bu analizi düzenli olarak güncellemelidir. Bu, süreç yönetimi, konu hakimiyeti ve değerlendirme adımlarını içeren derleme yönetim sürecinin kritik bir parçasıdır.

SWOT ANALİZİ OLUMLU YÖNLERİ

Bu analiz, strateji veya girişimlerin geliştirilmesini destekleyen güçlü gelişmeleri vurgular. Bu yönler arasında yetenekler, rekabet gücü, kaynaklar, tecrübe, bilgi ve veriler, süreç yönetimi ve konu hakimiyeti bulunmaktadır.

SWOT ANALİZİ OLUMSUZ YÖNLERİ

Analiz, karşılaşabileceğimiz engel ve tehditleri önceden belirleyerek önlem almamıza yardımcı olur. Tehditlerin arasında politik ve ekonomik durum, rakip durum, kaynak eksikliği, konum, teknolojik yetersizlik ve pazar eksiklikleri mevcut.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber