İmplant nedir nasıl yapılır?
Diş tedavisinde önemli adımlardan biri olan imlant ana dişlerin yerini tutabilecek boyutta bir yapay diş teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor.
İmplantlar, diş hekimliğinde devrim niteliğinde bir yenilik olarak, eksik dişlerin yerine konması için mükemmel bir çözüm sunar. Bu yapay diş kökleri, çene kemiğine yerleştirilir ve üzerlerine diş protezi takılır. Temel olarak, implantlar doğal dişlere en yakın görünüm ve hissiyatı sağlayarak, estetik ve işlevsellikte önemli bir rol oynarlar.
İMPLANT NEDİR NASIL YAPILIR?
Genellikle titanyumdan üretilen implantlar, vücut tarafından iyi tolere edilen ve kemikle kaynaşabilen bir malzemedir. Cerrahi bir prosedürle çene kemiğine yerleştirilen implantın, kemikle kaynaşması süreci yaklaşık 3 ila 6 ay sürer.
Bu tedavinin avantajları arasında doğal dişlere en yakın görünüm ve hissin yanı sıra, komşu dişlere zarar vermemesi ve uzun ömürlü olması bulunur. Ayrıca çiğneme fonksiyonunu ve estetiği geri getirme konusunda oldukça etkilidir. Ancak, cerrahi bir işlem olması ve yüksek tedavi maliyeti dezavantajlar arasındadır.
İmplant tedavisi, tek veya birden fazla diş eksikliği durumunda, köprü tedavisine uygun olmayan diş eksikliğinde, diş çekimi sonrası oluşan kemik kaybında, diş kökü iltihabında ve diş apsesinde tercih edilebilir.
Genel veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebilen implant tedavisinin süresi, uygulanan yöntem ve implant sayısına göre değişir. Tedavi sonrasında, hastanın ağız hijyenine dikkat etmesi ve bir süre yumuşak gıdalar tüketmesi gerekebilir.