Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasından eğitim nöbetinin 33. gününde taban maaş talebi

Ankara'da bir araya gelen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eğitim nöbetinin 33. gününde basın toplantısı düzenledi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, TBMM Çankaya girişindeki Milli Egemenlik Parkı’nda sürdürdükleri Eğitim Nöbeti ve dün Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile yapılan görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Özel sektör öğretmenleri, taban maaş taleplerinin önemine dikkat çekmek ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek amacıyla toplandı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Hukuk Sekreteri Umut Erkut, özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren taban maaş talebi, sendikanın haysiyet mücadelesinin bir parçası olarak vurguladı. Sendika, bu talebin sadece kendi sınırlarında kalmadığını, tüm öğretmenler, eğitim sendikaları, meslek odaları ve emekçiler tarafından desteklendiğini belirtti.

Sendika yetkilileri, öğretmenlerin asgari ücretle çalıştırılamayacağını ve mesleğin itibarının korunması gerektiğini dile getirdi.

"HAKLI BİR DAVA YÜRÜTÜYORUZ"

Umut Erkut, " Haklıyız. Haklı bir dava yürütüyoruz. Öğretmenler asgari ücret düzenine mahkum edilemez." dedi.

Sendikanın genç bir öğretmen sendikası olduğu ve üyelerinin gençliğiyle birlikte olgun bir sendikal faaliyet yürüttüğü ifade edildi. Eğitim alanının kamusal bir alan olduğunu ve sendikanın, eğitimin tüm paydaşlarının çıkarlarını gözettiğini vurgulandı.

Sendika yetkilileri, 29 Ocak'ta Meclis önünde yaptıkları eylem sonucunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüştüklerini ve taban ücret uygulamasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ancak bu çalışmaların hayata geçmediğini ve binlerce öğretmene verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. Bunun üzerine 26 Mayıs'ta Ankara'ya geldiklerini ve eğitim nöbetine başladıklarını belirten sendika yetkilileri, demokratik eylemlerinin bazılarında polis müdahalesiyle karşılaştıklarını da ekledi.

Sendika, patron dernekleriyle yapılan görüşmelerde, taban maaş uygulamasına karşı olmadıklarını ancak kamu ile özel sektör arasındaki brüt farkın fazla olduğunu ifade ettiklerini belirtti. Sendika, çözüm odaklı davrandıklarını ve talebin hayata geçmesi için bazı eşiklerin aşılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

YASAL DÜZENLEME TALEBİ

Sendika, asgari ücretle öğretmen çalıştırmanın önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmasını talep etti. Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, taban ücret uygulamasının öğretmenlik meslek kanununa dahil edilemeyeceği, ancak özel öğretim kurumları kanununa eklenebileceği belirtildi.

Sendika, öğretmenlerin mevcut ekonomik koşullarda hak ettikleri maaşları alabilmeleri için taban maaş uygulamasının şart olduğunu vurguladı. Mayıs ve Haziran aylarında öğretmenlere sunulan tekliflerin itiraz hakkı bulunmaması nedeniyle kabul edilmek zorunda olunduğunu ve bu durumun öğretmenlerin hak kaybına yol açtığını belirtti.

Son olarak, sendika yetkilileri, Kemal Çamlıoğlu ile yapılan görüşmede, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi gereken temel sorunlar arasında yer aldığını ancak taban maaş düzenlemesinin ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda net bir bilgi verilmediğini ifade etti. Bu yapılan görüşme 2 gün önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yapılan görüşmenin gerisine düştüğünü iletti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Hukuk Sekreteri Umut Erkut, belirsiz gözlem ve yaptırımı olmayan adımların kabul edilemez olduğunu ve öğretmenlerin güvence altına alınması için yasa gerektiğini belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber