Kırşehir'in meşhur köftesi Besmeç nasıl yapılır?
Kırşehir'den Türkiye'ye ün salan meşhur Besmeç Köftesi'nin tarifi araştırılıyor. Akşam yemeklerinin favorisi olan Besmeç Köftesi'nde hangi malzemeler kullanılır? Besmeç Köftesi nasıl yapılır? İşte detaylar...
Anadolu, zengin kültürel tarihinin yanı sıra, yüzyıllardır hafızalara kazınan yemekleriyle de dünyaya ün salıyor. Anadolu'nun kalbinde yer alan Kırşehir'de de damaklara yer edinen bir tarif karşımıza çıkıyor. Kırşehir mutfağının zengin tatlarından biri olan Besmeç, sofralarınıza konuk oluyor. Herkesin bayılarak yiyeceği, sofraların vazgeçilmezi haline gelen bu eşsiz lezzet, ailecek keyifle tüketilecek.
BESMEÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
- 1 kilo dana kıyma
- 2-3 adet iri kuru soğan
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
BESMEÇ NASIL YAPILIR?
Kıymanın yanına ince bulguru geniş bir yoğurma tepsisine alın. Soğanları ve sarımsakları rendeleyip, maydanozları ince ince doğrayarak karışıma ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra, salçaları ve baharatları ilave edip tekrar yoğurun. Kıymanızın üzerine çok az su serperek yoğurma işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Hazırladığınız harçtan parçalar kopararak yuvarlayın ve iki avucunuzla yassılaştırın. Köftelerinizi ister az yağlı tavada, ister fırında 175 derecede pişirip sıcak servis edebilirsiniz.