Sivas köftesinin lezzet sırrı: Kalite, güven ve gelenek

Ankara Kızılay Ataç Sokak'ta 13 yıldır faaliyet gösteren ve yaptıkları Sivas köftesiyle adından söz ettiren Meşhur Sivas Köftecisi, lezzet tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. İşletme sahiplerinden Hanifi Eser köftenin benzersiz lezzetinin ardındaki sırrı Yeni Ankara okurları ile paylaştı.

Sivas köftesi işletmesinin ortaklarından Hanifi Eser, işletmelerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Ortağım Adem Çetinkaya mesleğe 11 yaşında başlamış. Köfte yapımındaki ustalığını babasından, rahmetli Bekir Amca'dan almış. Adem için 'Sivas köftesinin son imparatoru' diyebiliriz. Sivas köftesi, Türkiye’de ve dünyada hile yapılamayacak tek köfte çünkü sadece dana eti ve tuz içeriyor. Kuzu eti, sıvı yağ, zeytinyağı veya kuyruk yağı eklemiyoruz. Köfte, tamamen kendi yağıyla pişiyor.”

Helal ve haram bilinci olan kasaplarla yıllardır iş birliği yaptıklarını söyleyen Eser, etlerinin güvenilir ellerden geldiğini ve kalitenin sürdürülebilir olmasındaki en önemli faktör olduğunu ifade etti. Restoranlarının etli ekmekte de iddialı olduğunu belirten Eser, “Etli ekmeğimizde de yüzde yüz dana eti kullanıyoruz. İç harcında yüzde 95 dana eti, yüzde 5 oranında domates, biber ve soğan bulunuyor. Bu malzemeleri mikserde çekerek hazırlıyoruz.” dedi.

Eser, bir aile işletmesi olduklarını ve bu durumun müşteri memnuniyetine doğrudan etki ettiğinin önemini ise şu sözlerle anlattı: “Aile işletmesi olmanın en büyük avantajı samimiyet. İnsanlar güvenerek geliyor. Kaliteli ürün, kaliteli hizmet ve güler yüz sunduğumuzda müşterilerimiz mutlu ayrılıyor.”

"KALİTEMİZDEN ÖDÜN VERMİYORUZ"

Gıda sektöründe başarının sırrının kalite ve dürüstlükten geçtiğini belirten işletme sahibi Eser, ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemek için fiyatlandırmada adaletli davrandıklarını ifade etti. “Kâr marjımız maksimum yüzde 20’yi geçmiyor. Kaliteli ürün ve hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz. Gramajdan veya malzeme kalitesinden asla taviz vermiyoruz. Kaliteyi korudukça müşteri sayımız artıyor. Müşterilerimiz arasında bürokratlar, eski milletvekilleri ve farklı meslek gruplarından insanlar var. Bir gün dört hanımefendi geldi ve restoran eleştirmeni tarafından tavsiye edildiğimizi söyledi. Meğer bir gazeteci gelip yemek yemiş ve bizim için çok olumlu bir değerlendirme yazmış. Bu, bizim için büyük bir onur.”

GÜÇLÜ YÖNETİM VE EKİP RUHU

Restoran işletmeciliğinde başarısızlık sebeplerine de değinen Eser, işletmelerin en büyük hatayı yönetimsel eksikliklerde yaptığını söyleyen Eser, “İyi bir usta, hak ettiği ücreti almazsa veya motivasyonu sağlanmazsa işten ayrılır. Kaliteli bir ekip oluşturmak ve çalışanları mutlu etmek, işletmenin başarısını doğrudan etkiler. Biz çalışanlarımızı manevi ve ekonomik olarak destekleyerek verimi en üst seviyeye çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber